Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли кои са най-вредните храни от Новогодишната трапеза?

В края на декември всички сме нетърпеливи да обиколим магазините и пазарите, за да се запасим с  храна за любимите си ястия, които искаме да сложим на Новогодишната трапеза.

Но ето, че диетолозите пак ни казват кои са най-вредните храни, които слагаме на трапезата си.

Списъкът с най-вредните продукти на масата за Нова година се оглавява от майонезата. Без майонеза не може да се направи Новогодишно меню – тя се използва в гарнитури, салати и дори топла храна. Главно майонезата е противопоказана, поради високото си съдържание на калории. Естествено, за хората, които имат излишни килограми, използването на такъв продукт е крайно нежелателно. Доказано е, че редовната консумация на майонеза може за доста кратко време да доведе до наднормено тегло. Но как без майонеза ще кажете вие, като тя е задължителна съставка от известната Руска салата. Диетолозите не препоръчват да я изключите от празничното меню, но е препоръчително да се използват такива салати в началото на храненето, а най-добре е да се замени купената майонеза с домашна. А за тези, които не искат да получат излишни килограми е най-добре да ядат салати, които са направени с растителни масла.

Нека това не звучи странно, но лекарите препоръчват да бъдете внимателни с използването на мандарини. Това е типичен плод за Новогодишната трапеза, но не се препоръчва да се използва от хора, страдащи от различни стомашни заболявания, защото тези плодове могат да имат негативен ефект върху червата и стомаха. Мандарините имат ясно изразено сокогонно действие, така че тяхното използване трябва да се ограничи при язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит с киселини.

Тези, които не искат на следващия ден да чувстват тежест в стомаха, лекарите съветват да се откажат от използването на  мазни месни продукти на Нова година. Изберете меню с ястия от заек, риба или пиле. Не употребявайте много сол, тесто или майонеза. Идеално би се получило печено пиле със зеле или риба на фурна с чесън и зеленчуци.

И разбира се по-предпазливи през Новогодишната нощ трябва да бъдете с алкохола и особено с алкохолните коктейли. Коктейлите са вредни с това, че комбинацията от алкохол и безалкохолни напитки често води до тежка форма на махмурлук и причинява стомашни киселини, което пък ви кара да повръщате.

Също така диетолозите съветват да се пие не повече от една чаша пенливо вино или шампанско, защото дразни стомаха и предизвиква киселини.

 

Това са природните антиоксиданти за вашето здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *