При предсърдна фибрилация сърцето отслабва

Предсърдна фибрилация е състояние, при което се наблюдават нарушения в сърдечния ритъм.

Внимавайте за симптоми на предсърдната фибрилация!
Внимавайте за симптоми на предсърдната фибрилация!

Когато пулсът се ускори, забави или е налице друго смущение, най-често се говори за аритмия. От своя страна, предсърдната фибрилация е най-срещната форма на аритмия, като причина за нея е органичената циркулация на кръвта в организма.

Въпреки че някои от пациентите, които са поразени от предсърдна фибрилация, не съобщават за конкретни симптоми на състоянието, смята се, че това е една от най-чести предпоставки за сърдечен удар. В по-редко случаи може да се стигне до нетърпима болка в сърдечната област или до срив на сърцето.

Специалистите поясняват, че предсърдната фибрилация може да се появява като инцидентно, така и периодично. При някои пациенти заболяването продължава дори с години.

Най-често проблемът се диагностицира в три форми. При първата става дума за инцидентен сърдечен проблем. В нейните рамки пациентите най-често имат слабо изразени симптоми, които се появяват и отшумяват. Тя се нарича пароксимална или кризисна.

При втората форма на предсърдната фибрилация сърдечният ритъм не е в състояние да се нормализира без лекарска намеса. Формата крие повече рискове за здравето.

Третата фаза е постоянна и при нея сърдечният ритъм не може да се възстанови до нормалните стойности. Пациентите, които са достигнали до тази фаза, приемат лекарствени продукти за поддържане на сърдечния ритъм.

Симптомите, по които най-често се разпознава и диагностицира предсърдната фибрилация, са болка в гърдите, промяна в сърдечния ритъм, слабост, невъзможност да се изпълняват ежедневните физически натоварвания, замаяност, отпадналост и трудно дишане.

Най-честите причини, които водят до предсърдна фибрилация, сърдечни нарушения, причинени от високо кръвно налягане, коронарни заболявания, сърдечни операции и други.

Усложненията, до които състоянието води, са свързани най-вече с риска от сърдечен удар.

Ако заболяването не се диагностицира и не се предприеме своевременно лечение, може да се стигне до цялостно отслабване на сърдечно-съдовата система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *