Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Афти и възпалена лигавица на устата – лечение с билки и рецепти от народната медицина

Афтите са заболяване на лигавицата на устата. Симптомите проявяват в появата на мехурчета пълни с прозрачна течност

билките

Тези мехурчета често се появяват на върха и на ръба на езика, най-малко върху венците, под езика, а понякога и на ларинкса.

След известно време тези мехурчета се пукат и оставят след себе си характерно болезнено разраняване. Заболяването може да бъде хронична.

Афтите развива като независима заболяване или като усложнение на други остри заболявания, по-специално на стомашно-чревния тракт. Причинителят не е известен.

Предлагаме ви няколко рецепти от народната медицина, с които да си помогнете при появата на афти или да предотвратите усложненията, които може да предизвикат.

При появата на афти пийте целодневно чай от мащерка, като сутрин е добре и да си жабуркате устата с разтвор от сода за хляб или морска сол.

Една супена лъжица изсушен цвят от черен бъз се слага в чаша вряща вода. Можете да използвате и инфузия от сушени плодове (приготвя се по същия начин).

За подпомагане състоянието при афти пийте чай от жълт кантарион. По същия начин ще ви помогне и чай от цвят на невен и лайка.

Бульон, който сте получили от две супени лъжици и чаша вряла вода. Използвайте като гаргара за лечение на рани и язви в устата.

Прясно приготвен сок от зеле се смесва с преварена вода и се прилага с успех при възпаление на лигавицата на устата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *