Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не правете ремонт в очакване на бебето!

Нормално е бъдещите майки да пожелаят обновление на детската стая в очакване на бебето. По тази причина нерядко новородените спят в прясно ремонтирана стая с всичките негативи на подобно положение.

bebe-staq-dekor-(20)-147122-500x0Работата е там, че новият ламинат, меките подови настилки или боите могат да затруднят детското дишане. Те са вредни, ако щете, и по време на вътреутробното развитие на едно дете, описват от meddaily.ru. Новите материали съдържат дразнители, които могат да причинят сериозни здравословни проблеми.

Немският център “Хелмхолц”, който изследва влиянието на околната среда върху човешкото здраве, препоръчва отказ от всякакви ремонти по време на бременност и на първата година от живота на новороденото дете. Учените привеждат данни, според които всяка година в Германия около 20 000 деца търсят помощ заради проблеми с дишането. Най-често причина за това са съединенията от рода на стирол и етилбензол, които се съдържат в лепилата и самите материали за вътрешен интериор на дома.

Споменатите съединения са токсични за нежните детски дробове. Освен това те предизвикват имунен отговор у бременните, а това повишава риска от алергии у бъдещото дете. Рискът е особено висок, ако някой от родителите или и двамата страдат от алергичен ринит, астма или друга алергична реакция. Такива деца се хоспитализират заради дихателни проблеми пет пъти по-често в сравнение с останалите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *