Отървете се от болезнения ишиас с тези лечебни чайове и компреси

Болките в гърба могат да бъдат доста упорити

 

herbs (5) Да се отървем от тях не е лесно. Често болката се усеща и в крака и това затруднява ходенето. Болезненият ишиас лишава пациента от способността да извършва дори прости ежедневни дейности. Понякога това е свързано с възпаление, както и с механично увреждане на седалищния нерв, което провежда нервните импулси към долните крайници.

За щастие, има много инструменти и техники, които ще ни помогнат спрем болката. Ако на пациента се постави окончателна диагноза ишиас – домашното лечение би било ефективно. Само в най-тежките случаи, такива пациенти се изпращат за лечение в болница.

Ишиас обикновено се появява при по-възрастните хора. Много по-рядко това заболяване засяга хора на възраст над 30 години.

В някои случаи на ишиас се изисква използването на лекарства – противовъзпалителни и обезболяващи. Но често диагнозата ишиас се повлиява и от домашно лечение, което дава достатъчен ефект.

Народната медицина препоръчва лечение на ишиас с компреси. Те помагат за облекчаване на болката и намаляване на възпалението. Нуждаете се настъргана черна ряпа, която се слага върху чисто памучно парче, разположено на кръста или в областта на болката. След като се сложи ряпата се слага найлон, а отгоре се покрива с вълнен плат. Ще почувствате топлина и загряване. Трябва да останете с компреса толкова, колкото издържите.

Добра помощ при ишиас оказват и пчелните продукти. Компрес от пчелен восък и прополис в съотношение 1:1 се слага върху болното място и се държи 2 часа.

Тези, които се сблъскват с това заболяване не за първи път, знаят колко време и търпение изисква третирането с билки и лекарства, за да се почувства облекчение. Ето защо, когато интензивността на симптомите намалява – не трябва да сприрате лечението. Някои билкови чайове могат да се използват за дълго време.

При тежки форми, когато болката се връща отново и отново, може да си направите чай от корен на бял оман. Една чаша вода и една супена лъжица млян пресен корен от бял оман се вари в продължение на пет минути. Отварата се приема два пъти – половин чаша сутрин и вечер.

Как да се облекчи болката бързо? Ще помогне тази рецепта: 1 супена лъжица съцветия от невен се слагат в чаша вряща вода за 2 часа. След това се пие отварата 4 пъти на ден преди хранене. Невенът перфектно премахва възпалението. За да усили ефекта може да добавите други сушени билки: мащерка и хвощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *