ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Супербактериите са по-опасни от рака!

Бактериите, които не се поддават на лечение с антибиотици, към 2050 година ще убиват десет пъти повече хора в сравнение със сега. Болестите, причинени от тях, ще са по-смъртоносни от рака!

supТази мрачна прогноза е дело на британски изследователски екип, ръководен от икономиста Джим О`Нийл. Прогнозата ще се сбъдне, ако междувременно не бъдат открити лекарства, способни да се справят с т.н. супербактерии, отбелязват от medikforum.ru. Сега те причиняват всяка година смъртта на повече от 700 000 човека.

Джим О`Нийл е бил назначен преди няколко месеца от британския премиер Дейвид Камерън за ръководител на мащабни изследвания, посветени на бактериалната резистентност. Сега екипът обявява, че към 2050 година резистентните бактерии ще причиняват загуби на световната икономика в размер на сто трилиона долара. За сравнение – брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания за година сега е три трилиона. Излиза, че само за година патогенните микроорганизми ще причиняват загуби, равни на британския БВП за 35 години!

Загубите ще бъдат причинени както от намаляването на живата работна сила, така и от временната й неспособност да произвежда, тъй като ще се лекува. От това ръстът на световната икономика ще намалее с 2 до 3.5%.

Разбира се – сега всичко това е само прогноза, картина – плод на моделиран сценарий. Но резистентните бактерии от рода на ешерихия коли, причинителите на маларията и туберкулозата ще отнемат все повече човешки животи и това не е сценарий. Сега супербактериите убиват десетки хиляди, а към 2050 година жертвите им ще са десет пъти повече.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *