Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диагностика по лицето – огледай се и разбери дали сърцето те боли

За сърдечни заболявания напомнят ноздрите, които имат синьо-червена окраска, а за нарушено кръвообращение – бледността на ушните раковини с характерен восъчен оттенък

диагностика Важна диагностична зона са слепоочията. Изпъкналата и извита слепоочна артерия с резки контури в съчетание с периодично зачервяване на лицето е показател за често и рязко повишаване на артериалното налягане. При такива хора е висока вероятността от хипертонична криза.

За един от признаците за сърдечни проблеми могат да послужат бузите. При хлътналост на лявата буза може да се заподозре сърдечно заболяване. Косвен признак на ранно нарушение на кръвообращението в млада възраст е преждевременното побеляване на косите.

За предразположение към сърдечни заболявания сочи късата шия. Освен проблем със сърцето притежателят на къс врат реално е заплашен от ранна склероза на съдовете на главния мозък.

За сериозни проблеми със здравето могат да свидетелстват и многобройни т.нар. „козметични недостатъци” на лицето. Така например торбичките под очите и отичането на цялото лице говорят за възможни проблеми с бъбреците и щитовидната жлеза. За цял комплекс заболявания могат да „разкажат“ и внезапно появилите се и дълго непреминаващи тъмни кръгове под очите.

Най-баналните пъпки са истинска „карта“ на болестите, проектирана върху лицето ни. В зависимост от местоположението им могат да се диагностицират както заболявания на половата система, така и проблеми със стомашно-чревния тракт, нервната и ендокринната система, както и множество други нарушения.

Опитният лекар може да оцени здравето на пациента дори по състоянието на неговата кожа (оттенък, степен на сухота и т.н.).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *