Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не забравяйте лененото семе!

Всички сме чували, че лененото семе е страхотно за нашето здраве. 

То е най-богатия източник на омега-3 мазнини и играе важна роля в поддържането на здравето на нашето сърце и превенцията на диабета. Освен това можете да ги намерите във леснодостъпните павилиончета за ядки и в сравнение с другите семена не са от най-скъпите – около 3 лева за килограм. Ето нашите съвети как да ги консумирате.

1. В салати и сандвичи

Печеното ленено семе лесно да се добави към ежедневните ни любими салати и сандвичи заедно с други зеленчуци и редовните топинги и сосове. Ако не ви харесва вкуса на лененото семе индивидуално, това е добър начин да ги консумирате.

2. В сосове и напитки

Омега-3 мастните киселини при ленените семена всъщност се намират във вътрешността на семената, така че е жизнено важно да се дъвчат семената старателно за максимална полза. Най-лесният начин да направите това е да ги смилате преди да ги използвате. Добавяйте ги към напитките си и сосове за ястия.

3. Използвайте маслото

Лененото масло може да не е най-добро за готвене, но може да се използва за салати. Освен това се продава и на хапчета.

4. Добавки

Добавките с ленено семе също са лесно достъпни на пазара за тези, които не искат да използват семената в храната си. Просто вземете едно хапче дневно и ще си доставите нужните хранителни вещества.

5. Заместител на яйцата

Около 2 супени лъжици смляно ленено с 2 супени лъжици вода е добър заместител на едно яйце в повечето ястия. Можете дори да добавите ленено семе към тостовете си за закуска сутрин и ще имате здравословен старт на деня.

Изобщо хората добавят ленено семе в много неща, вариращи от кисело мляко до миксове за бургери или тесто за пици, както и в домашно приготвени кремове и сладоледи.

 

Супер напитка, заместваща едно следобедно хранене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *