Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2-те основни последици от диабетната ретинопатия

Диабетната ретинопатия може да доведе до загуба на зрение

Диабетната ретинопатия е състояние, което се появява при хората, страдащи от диабет.

Диабетът предизвиква ретинопатия
Диабетът предизвиква ретинопатия

Когато кръвоносните съдове са поразени от диабетна ретинопатия, това е предпоставка за загуба на зрението, категорични са специалисти. 2 са основните направления, в които болестта се развива и които съответно провокират моментна или трайна загуба на зрение. Ето кои са те:

–         от една страна, крехките, наранени кръвоносни съдове в резултат на диабетната ретинопатия могат да предизвикат достигане на кръв до центъра на окото, което замъглява зрението. В подобни случаи се говори за пролиферативна ретинопатия, която се смята за една от напредналите форми на заболяването;

–         другото основно състояние, което е в резултат на заболяването и което често води до моментна или трайна загуба на зрение, е налице, когато кръв достигне до центъра на макулата – онази част от окото, която отговаря за остротата на зрението. Това води до видимо подуване на окото и до замъгляване на зрението. Състоянието е познато като макуларна едема. Смята се, че този здравословен проблем може да се появи на всеки етап от развитието на диабетната ретинопатия, но най-често се стига до него с напредването на болестта. Статистиката показва, че близо половината от хората, които страдат от пролиферативна ретинопатия, страдат и от макуларна едема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *