Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте последствията за мъжа и жената при хламидия

Ето какви са пораженията от нелекуваната хламидия инфекция

hlamidiyaВ редовете по-долу ще се опитаме да изведем накратко рисковете, които крие пренебрегнатата или нелекувана инфекция от хламидия при двата пола.

При жените – ако не бъдат предприети необходимите мерки навреме, при представителките на нежния пол хламидията може да причини редица възпаления в областта на таза – от възпаление на фалопиевите тръби дори до безплодие. Друг риск, който крие пренебрегването на болестта, е риск от извънматочна бременност, при което състояние може да се стигне до необходимостта от премахване на плода. Нещо повече – дори да не са налице изброените по-горе рискове, нелекуваната хламидия е опасна и заради това, че може да предизвика преждевременно раждане. Налице е и риск от предаване на заразата на новороденото, като възможно е развитието на очна инфекция, слепота или пневмония.

При мъжете – при представителите на силния пол инфекцията може да доведе до възпаление на уретрата или на ректума. По-редки са случаите на безплодие.

За да не се стига до заразяване, в сила са основните правила за безопасен секс, тъй като хламидия е половопреносима болест, а именно:

–         задължително е използването на презерватив по време на секс, ако имате съмнения в изрядното здравословно състояние на партньора;

–         добре е да се ограничи броят на сексуалните партньори и да не се практикува едновременна интимна връзка с повече от един партньор;

–         задължително е да се избягват интимните контакти с партньор, за когото се знае, че е носител на вируса на хламидия и че не е предприел адекватни мерки за лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *