Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Розова вода за чиста и сияйна кожа – ето как да я използвате правилно

Една от тайните на българките от дълбока древност, използвали розова вода за почистване и хидратиране на кожата на лицето си

Живеем в забързано ежедневие и често не обръщаме достатъчно внимание на нуждите на нашата кожа на лицето, тялото и ръцете. Набързо почистваме вечер кожата на лицето си, сваляме грима и продължаваме с домашните задължения. Но ето една тайна, благодарение на която ще помогнете на лицето си да изглежда чисто, младо и сияйно – това е чистата розова вода.

rozova-voda
Пригответе си сами розова вода

Почистването на кожата на лицето с розова вода е метод, познат още от древността. Тук любопитното е, че с подобен тоник може да се почистят еднакво добре всички видове кожа, без значение дали е предимно мазна, суха или комбинирана.

Розовата вода е препоръчителна за ежедневна употреба през всички сезони. Може да се използва без значение на възрастта – действието й като тоник и хидратант е отлично. Чувството, което оставя чистата розова вода върху кожата на лицето е уникално – тя прави лицето сияещо и успокоява възпалената и зачервената кожа.

България е известна с качествените си продукти, произведени на базата на розовото масло и розовата вода. Тези козметични средства се произвеждат от прочутата Роза Дамасцена, която е внесена преди векове от сирийския град Далмация, в чест на който е наречена Дамасцена.

rozovata-voda
Счуканите листа от роза имат широко приложение като маски за лице
rosa-voda
В Арабския свят също използват розова вода

В българската розова вода има разтворени мастни молекули от безценното като свойства розово масло. Благодарение на него тя действа на кожата антибактериално, дезинфикциращо и успокояващо. Помага при кожни алергии, раздразнения или обриви.

За целта просто напоете памук или тампон с розова вода и почистете добре лицето си. А ако искате просто да хидратирате кожата си, налейте малко от течността в ръката си и така наплискайте лицето си.

Със своите хидратиращи свойства, чистата розова вода помага при регенерирането на кожните клетки, подмладява ги, подобрява кръвообращението на кожата и регулира мастния себум.

roza-voda
Розова вода в Англия
rozova-voda
Розова вода в Германия

Тя е изключително деликатна и не само почиства в дълбочина, но и не дразни очите. Розовата вода има антибактериално действие, не позволява развитието на микроорганизми, които да причиняват различни възпаления, хидратира клетките.

И ако си мислите, че само жените са облагодетелствани с възможността да се грижат за кожата си с чиста розова вода, ще ви разкрием, че и мъжете често след бръснене нанасят от тази течност, за да успокоят кожата на лицето си.

Майките пък използват розовата вода за хидратиране на кожата на техните бебета. Така че смело можете да използвате и вие това безценно средство за здрава и сияйна кожа – натуралната розова вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Розова вода за чиста и сияйна кожа – ето как да я използвате правилно

  1. Роза каза:

    Не мога да разбера, след като в заглавието пише как да приготви Розова вода в домашна обстановка, защо няма рецепта? Чета 5 минути колко е полезна и нищо. Или дайте рецепта, или си променете заглавието на „Розова вода – ползи“.

  2. Рени каза:

    Така и не разбрах, как се прави розова вода в домашна обстановка, както е посочено в заглавието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *