Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте срока на годност на 4-те най-използвани гримове

Редно е периодично да обновявате гримовете си!

Редовната смяна на грима е задължителна, категорични са специалисти. Много дами имат навика да използват даден продукт до момента, в който той свърши, без да се съобразяват със срока на годност.

Това обаче е голямо прегрешение не само срещу външния им вид, но и срещу тяхното здраве, защото надписът „най-добър до” на всяка опаковка не е нещо случайно.

Въпреки че всеки производител сам решава какъв срок за ползване ще окаже на своя продукт, то съществуват няколко основни правила за ползване на червила, спирали и останалите често използвани продукти.

makeupЕто колко дълго можете да използвате своите любими продукти от декоративната козметика, като бъдете сигурни, че те само ще ви разкрасят, но няма да бъдат вредни за здравето ви:

–        спирала и очна линия – важно е да се знаете, че всеки път, когато връщате четчицата на спиралата или очната си линия обратно в тубичката, то вие вкарвате заедно с нея бактерии. Именно поради това препоръчителното време за използване на всеки продукт е не повече от 3 до 4 месеца;

–        фон дьо тен – когато се съхранява на подходяща температура, течната основа за лице може да се използва за година. Ако обаче типът на кожата ви е чувствителен или склонен към акне, важно е да не се докосва тубичката с пръст, а да се използва подходяща четка или гъба;

–        червило или глос за устни – като всички останали течни продукти, тези също са подходяща среда за развитието на бактерии. Именно поради това не бива да се използват повече от 6 месеца;

        пудра – ако не усещате неприятен мирис или странен цвят на своята пудра, то може да я използвате в рамките на 18 месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *