ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво може да ви докара недостига на протеини?

Искате ли да разберете защо постоянно ви се яде нещо сладко? Ако е така, прочетете следващите редове

протеини

Може би имате дефицит на протеини

Протеините са вещества, жизненоважни за организма, тъй като оказват въздействие върху физическото и умственото ни състояние. Проблемът е, че няма общовалидна норма за употребата на протеини – необходимата доза се влияе от телесното тегло, физическата активност и множество други фактори. За да разберете дали в организма ви има дефицит на тези жизненоважни белтъчини, следете за проявата на тези пет признака.

1. Апетит за сладко

Учудващо е, но при недостиг на протеини хората изпитват първо глад не за яйца и месо, а за сладко. При това те никога не се чувстват напълно сити. Причина за апетита за сладко е, че една от главните функции на протеините е регулиране нивото на кръвната захар. Затова дефицитът на протеини води до загуба на контрол над нивото на глюкозата и постоянно желание за сладки храни. Ако сутрин не хапвате нищо освен корнфлейкс с мляко, организмът не получава достатъчно енергия и съвсем скоро иска още нещо сладко за хапване.

2. Загуба на способността за концентрация и ясна мисъл

Балансираното ниво на кръвната захар е важно за умствените способности. Затова когато не ви достигат протеини, се чувствате разсеяни, губите способност да концентрирате вниманието си и да мислите бързо.

3. Косопад

Протеините са незаменим строителен материал за клетките, включително и за космените фоликули. Силните фоликули пазят косата от падане, независимо от разресването и промените във времето. Коспадът може да е резултат от хроничен недостиг на протеини, но и симптом на много заболявания, така че в този случай най-добре посетете лекар.

4. Отслабване на мускулите

Протеините са нужни за изграждане на мускулната тъкан, така че ако не консумирате достатъчно от този „строителен материал“, мускулите отслабват и губим способността си дори и за елементарно физическо натоварване.

5. Постоянно боледуване

Протеините са важни не само за мускулите, но и за укрепване на имунната система. Ако постоянно ставате жертва на грипове и инфекции, причината може да е дефицитът на тези важни вещества. Признак за подобни проблеми е нацепването на кожата, която е една от главните имунни бариери на тялото ни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *