Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИФУНАЛ / BIFUNAL

Съдържа бифоназол, октилдодеканол, цетостеарил алкохол; цетилов восък, сорбитан, полисорбат, бензилов алкохол, вода

Предназначение

bifunalБИФУНАЛ е противогъбичен лекарствен продукт за локално външно приложение. Действа активно върху повърхностни микози; специфично в действието му е продължителното задържане на концентрации, способни да възпрат развитието на инфекцията. Това позволява БИФУНАЛ да постига добър ефект при еднократно третиране в рамките на деня.

Антимикотичният крем се препоръчва при първични и вторични микози върху открити участъци от кожата и в кожни гънки, кожата между пръстите на ръцете и краката. Най-често този тип зараза се причинява от гъбичките кандида. Медикаментът е ефективен и при зараза от плесени.

Как се приема

Най-добре е лечебният крем да се полага вечер преди лягане. Лекуваният кожен участък се измива и подсушава добре, след което върху него се втрива кремът с леки движения. Достатъчно е да се изстиска от тубата стълбче от един сантиметър за площ, равна на длан. При обработката на болния участък се намазва и прилежащата тънка ивица здрава кожа. Тази процедура се изпълнява десетина дни до две седмици, след като са отзвучали всички оплаквания от гъбичната инфекция. Общият лечебен курс с БИФУНАЛ може да продължи до четири седмици и зависи както от вида на причинителя, така и от начина, по който инфекцията се повлиява от медикамента.

Възможни нежелани ефекти

БИФУНАЛ крем по принцип се понася добре и рядко се споменава за нежелани ефекти от приложението му. Има отделни прояви на непоносимост, при които пациентът се оплаква от сърбеж и зачервяване на кожата след полагането на лекарствения продукт. В някои случаи се съобщава за парене и за лющене на кожата след няколко дневна употреба. Ако тези симптоми не са преходни и с времето се засилват, лечението с медикамента следва да бъде обсъдено с лекуващия и евентуално спряно.

Има данни също за провокиране на контактен дерматит, който преминава след прекратяване на лечението с БИФУНАЛ. Ако по лекувания кожен участък започнат да се появяват ранички, приложението на медикамента трябва веднага да се прекрати. Най-вероятно описаните симптоми са резултат от свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта.

Кога НЕ БИВА да се приема

БИФУНАЛ не се прилага в случай, че пациентът има алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва прилагане през първите три месеца от бременността. Кърмещите майки не бива да обработват с този медикамент кожата на гърдите си.

Не е желателно използването на БИФУНАЛ за кърмачета и много малки деца.

Продуктът не бива да попада върху лигавици или в очите. Потърсете лекарска помощ, ако това се случи!

БИФУНАЛ може да въздейства върху функциите на вътрешни органи (черен дроб, бъбреци) ако третираните проблемни зони са твърде големи като площ. Консултирайте се с лекар дерматолог за етапите на лечение в подобни случаи.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани негативни ефекти при паралелно приложение на БИФУНАЛ с други медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за тубичка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “БИФУНАЛ / BIFUNAL

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *