Начало / Здравословен живот / Здравето на известните / Искра Ангелова: Джинджифилът лекува настинката по-добре от парацетамола


Искра Ангелова: Джинджифилът лекува настинката по-добре от парацетамола

– Г-жо Ангелова, как ви промени майчинството?

– Станах по-мобилизирана, използвам всяка минута, в която беба спи, за да си свърша работата, която непрестанно ме гони… Станах и по-голяма непукистка – вече не ме ранява всеки, който се опитва да ме засегне и уязви, не се ядосвам толкова много на очевидните несправедливости, на които сме подложени в тази разклатена държава, където властват Бай Ганьо и неговите приумици… Не се учудвам и не се гневя толкова – само поглеждам бебето и наоколо веднага става по-светло!

– Защо се решихте сравнително късно на първа рожба?

– Мисля, че човек не бива да ражда деца просто защото обществото или роднините му очакват това от него или за да не остане сам на старини, а само и единствено когато е срещнал подходящия мъж, с когото много силно се обичат, споделят живота и възгледите си за света и много искат да имат бебе.

– Има ли според вас работеща система за проследяване на бременността?

iskra angelova– Да, аз проследявах бременността си от началото при един чудесен и много внимателен доктор – Иван Лазаров, има частен кабинет „Гинека“. Той видя първи бебето и ми го показа на екрана на видеозона, а аз се разридах от щастие… Знаете, че тук докторите са поставени до стената, както са и хората в повечето други, зависими от държавата професии. Затова е много трудно да срещнеш истинска грижа в държавните болници. Не защото докторите там не са добри, а защото нямат нито време, нито средства да се занимават с разни „глезотии“. Те имат доста по-сериозни проблеми и не им завиждам. Те спасяват животите ни при тези адски условия.

А бременността и раждането са низ от уж глезотии. Д-р Лазаров беше много внимателен и можеше да предвижда и неутрализира превантивно евентуални проблеми, като хормонален дисбаланс или стесняване на кръвоносните съдове, да разчете правилно генетични изследвания и тоновете на бебето, преждевременни контракции и др. Да ме прати на кожен лекар, ако ми се е появила бенка… Той се отнасяше много грижовно към мен по време на бременността и му благодаря от цялото си сърце.

– Какви проблеми срещнахте по време на бременността и раждането?

– Обичайните симптоми – гадене, потене, болки в краката нощем, което се казва синдром на неспокойните крака, безсъние. Имах контракции през последните два месеца, поради които се наложи да си постоя вкъщи. В началото на осмия месец легнах вкъщи, защото имах контракции. Тогава започнах да пиша блог по примера на Гуинет Полтроу, която така е описвала бременността си, а блогът й днес е лайф стайл медия. Толкова много ми се виждаше свободното време, имах нужда да мисля, да пиша! Моят блог е iskra-angelova.blogspot.com.

Проблеми при раждането нямах. Моя приятелка актриса ми препоръча горещо частната болница „Св. Лазар“. Д-р Лазаров ми препоръча същата болница. Никога не съм се надявала на такава грижа, на такива условия. Няма да преувелича, като кажа, че все едно бях в петзвезден хотел. Не че това е толкова важно, но прави огромно впечатление на фона на всички болници, които съм виждала. По-важното беше, че всеки там си знае мястото и се грижи с цялото си сърце за теб. Бях практически неподвижна след операцията, а бебето – родено месец по-рано. Никога никъде никой не се е грижил така за мен! Операцията мина за минути в кабинет, оборудван като космически кораб – оперира ме д-р Николова, заедно с моя гинеколог д-р Лазаров. Моят мъж Венелин беше до мен през цялото време и се гледахме в очите. Когато чух бебето да плаче, се разплаках… Никога не съм била по-щастлива… Болеше ме адски след това, но само първите 4-5 дни, после забравих изобщо, че са ме оперирали, а и белегът почти не се вижда – толкова майсторски е зашито! А колкото до цените – те са като на другите места, общо взето.

Джинджифил

Джинджифил

Собственичката д-р Тияна Николова е удивителна лекарка. Тя и мъжът й д-р Николов са създали болницата преди 15 години. Това е най-добрият пример за частно предприемачество, който съм срещала в България. Тази болница е създала първата банка за стволови клетки у нас.

Техният пример идва да покаже, че когато не те е страх от работата, кадърен си, можеш го и го правиш непрекъснато и с много любов – резултатите не закъсняват. Ако всички можещи, способни, талантливи хора правят необезпокоявани точно онова, в което са най-добри, и печелят от него – и обществото ще е доволно, и те ще го дърпат напред със самото си съществуване.

– Каква е позицията ви за ваксините?

– Твърдо за. Вече ваксинирахме детето за хепатит, четиривалентната и Симфлорикс. Аз съм привърженик на конвенционалната медицина, моят мъж е повече за хомеопатията. Наложи ми се да ползвам хомеопатия и лековете на д-р Желязков, докато бях бременна. С ръка на сърцето мога да кажа, че капки клеева тинктура или джинджифил, както и хомеопатичните „Инфлуцид“ или „Енгистол“ лекуват и спират настинка много по-добре от парацетамола!

– Слушате ли съветите на вашия педиатър?

– Да, слушам ги. Ние случихме на частна детска клиника буквално в двора ни, където д-р Янчев гледа всичките деца, общо взето, лично! Идва на визитации и носи една голяма чанта като д-р Дулитъл. Клиниката е денонощна и срещу съвсем приличен месечен абонамент получаваш всички необходими прегледи и изследвания. Освен това дъщеря ми Алиса има и прекрасно джипи – д-р Панайотова. Имам й пълно доверие. Тя е от онези лекарки от едно време, в чието присъствие се чувстваш спокоен – тя просто знае! Аз също имам чудесно джипи – д-р Дакова, която винаги е насреща, когато имам нужда от направление или съвет.

– Ползвали ли сте здравни услуги в чужбина?

– Да, докато живеех в Америка. Много бях доволна – огромната застраховка си струваше всеки цент – преглеждат те от главата до петите за най-малката болка.

Изт.: в. “Доктор”

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*