ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три предпазни мерки срещу инфаркт – запомнете ги!

Ако внезапно усетите болка зад гръдната кост и тази болка тръгне към лявата ви ръка, веднага търсете лекар! Не дай си боже това да е инфаркт на миокарда: в сърдечния ви мускул ще се оформи огнище на исхемична некроза. Тревога!

man-heart-attackВ риск от такова събитие са преди всичко пушачите, страдащите от захарен диабет и офис-работниците, които прекарват много часове неподвижни, в застойно седнало положение. Има обаче и други причини за инфаркт и трябва да ги знаете, препоръчват от kp.ru. Понякога те могат да ви се сторят странни, но по-добре е наистина да приемете, че избягването им е стъпка за предпазване от инфаркт.

И така: вижте три предпазни мерки срещу инфаркт!

  1. Не работете на открито при минусови температури. При такива условия кръвоносните съдове се свиват, особено ако нямате навик да носите шапка и ръкавици. При физически натоварвания на открито мускулите се нуждаят от много кислород, затова сърцето започва да работи по-бързо. Бързата сърдечна дейност при стеснени кръвоносни съдове причинява стенокардия, а сетне и инфаркт на миокарда.
  2. Избягвайте задръстванията! Когато сте в задръстване, принудително вдишвате въздух с много изгорели газове. Това намалява способността на еритроцитите да снабдяват тялото ви с кислород. Престоят в задръстване ви причинява кислороден глад. При кислороден глад сърдечният мускул е претоварен, а това води до нарастване на сърдечния мускул. Омагьосан кръг: колкото повече работи сърцето, толкова недостигът на кислород става по-голям и това води до инфаркт.
  3. Не преяждайте! При обилно хранене кръвоносните съдове на стомашно-чревния тракт се разширяват и поемат голямо количество кръв. При проблеми с кръвоносните съдове или атеросклероза има опасност някои органи и тъкани да останат без кислородно хранене. Не е изключено и сърцето да попадне сред тях. При недостиг на кислород сърцето ще активира съкращенията си и ще се претовари, което също води до опасност от инфаркт.

Как да действаме, ако все пак усетим признаците на инфаркта? Задължително направете това:

  • извикайте спешна помощ;
  • докато чакате – вземете нитроглицерин, винаги трябва да имате под ръка, това ще разшири кръвоносните съдове;
  • вземете и един аспирин, за да разредите кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *