ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вредните храни имат полезни и вкусни алтернативи – кои са те?

Случва се да ви се прияде нещо сладко. Това съвсем не означава, че трябва да си купите шоколад

hrana
Вредните храни имат полезни и вкусни алтернативи – кои са те?

Хората не винаги разчитат правилно нуждите на тялото и необходимостта от нещо полезно. Ето няколко примера за това.

Яде ви се нещо солено. Причината може да е стрес или раздразнителност. Надбъбречните жлези, които отделят адреналин и други хормони, когато сте нервни, са работили усилено и временно са се изтощили. Те произвеждат и хормон, който поддържа нивото на натрия в кръвта. Щом този хормон не достига, натрият е намалял и ви се дояжда солено. Това е повик да дадете на организма натрий, тъй като той си го набавя почти изцяло от готварската сол (натриев хлорид). За да държите стреса под контрол, релаксирайте, правете разпускащи и дихателни упражнения, занимавайте се с йога, медитирайте.

Умирате за нещо сладко. Случва се по-често нощем и по-често на жените. Може да се дължи на нервозност или на прекаляване с алкохол същата вечер. По-добре хапнете лъжичка мед. Захарта действа като опиат и стимулира отделянето в кръвта на „хормони на щастието“. Природата не е поставила горна граница на поносимостта към нея. Но бялата рафинирана захар е много вредна.

Мечтаете за по-мазна манджа. Яденето на сладкиши не е добро, тъй като апетитът за сладко нараства още повече. При мазните храни е същото. Те стимулират мозъка да произвежда пептиди, които усилват глада за още мазнини. Учени от Флорида са давали бекон на плъхове. Гризачите ядели все повече и повече и се пристрастили към тлъстото, като отказвали други храни. За да се справите с копнежа за нещо тлъсто, минете на постно месо, ядки и нискомаслени млечни продукти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *