Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАЛСОЛ ПЛЮС / VALSOL PLUS

Съдържа валсартан, хидрохлоротиазид, микрокристална целулоза, силициев дигоксид, сорбитол, магнезиев карбонат, прежелатинизирано царевично нишесте, повидон К-30, натриев стеарилфумарат и натриев лаурилсулфат, кросповидон тип А, за филмовото покритие – лактоза монохидрат, хипромелоза, макрогол 4000, оцветители

Предназначение

valsol-plusВАЛСОЛ  ПЛЮС е медикамент от групата лекарства, използвани при хипертония. Съставката валсартан въздейства върху кръвоносните съдове, като ги отпуска и по този начин стимулира понижаването на кръвното налягане. Компонентът хидрохлоротиазид насърчава отделянето на урина, което действа в същата посока.

Лекарственият продукт се препоръчва за установяване на контрол върху високо артериално налягане, когато всеки от двата продукта не успява да го постигне самостоятелно. Редовният прием на този медикамент намалява риска от живото застрашаващи събития като инфаркт и инсулт и предпазва сърдечно-съдовата система от тежки увреждания.

Как се приема

Този лекарствен продукт се приема по лекарско предписание. Режимът на прием се определя от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента и прогнозите за овладяването на хипертоничното заболяване.

Стандартната доза ВАЛСОЛ ПЛЮС е една таблетка дневно, но по преценка на лекуващия тя може да бъде променена. Таблетката се взема цяла, с вода, обикновено сутрин. Приемът не зависи от храненията. Препоръчва се това да става по едно и също време, за да няма пропуснат прием. Ако пациентът забрави да вземе хапчето в обичайното време, може да го направи със закъснение, но не и ако е твърде близо до времето на следващия прием.

Не компенсирайте пропуснатия прием с двойна доза!

Лечението с ВАЛСАРТАН ПЛЮС не може да се прекъсва самоволно или да се правят корекции в дозите, без това да е препоръчано от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на това лекарство може да причини странични ефекти, за които незабавно следва да се консултирате с лекар. При отделни пациенти се получават отоци на лицето, езика и гърлото, от което следва затруднен говор и преглъщане, проблеми с дишането; обриви и копривна треска.

Съобщавано е за прималяване, прекалено ниски стойности на кръвното налягане, кашлица. Има данни за дехидратирани пациенти – признаците са рядко уриниране с тъмна урина, суха кожа и усещане за жажда и сухота в устата. Част от лекуваните се оплакват от постоянна слабост и умора, както и от мускулни болки и схващане. При някои от тях има проблеми със зрението и слуха – замъглено виждане, свистене в ушите.

Характерни за по-продължителното лечение с медикамента са промените в кръвната картина – те засягат стойностите на калия и натрия, билирубина, уреята и креатинина. Необходим е периодичен контрол, защото е възможно да бъдат засегнати функциите на черния дроб и бъбреците. В редки случаи лекарството стимулира повишени стойности на пикочната киселина в кръвта, а това е условие за провокиране на подагра.

Някои пациенти са свръхчувствителни към единия от двата основни компоненти на продукта и това причинява различни кожни дразнения, стомашен дискомфорт, гадене, болки и повръщане. Има регистрирани и редки случаи с нарушен сърдечен ритъм, силно главоболие, припадъци, депресивни състояния и влошено качество на съня, спадане на хемоглобина и анемия. Съобщавано е също за случаи с тежки кожни поражения – поява на мехури и белене на кожата, висока температура, инфекции – включително белодробна, подкожни кръвоизливи при постигнати ниски стойности на тромбоцитите.

Кога НЕ БИВА да се приема

ВАЛСОЛ ПЛЮС не бива да се препоръчва на пациенти, които са алергични към някоя от съставките му.

Този медикамент е противопоказен при бременни жени и кърмачки.

Не използвайте при пациенти със заболявания на бъбреците или черния дроб.

Не се препоръчва за потребители с подагра.

Да не се взема, ако пациентът има проблеми с уринирането.

Не е подходящ за потребители с ниски стойности на калий и/или натрий или с високи стойности на калция в кръвта.

ВАЛСОЛ ПЛЮС не се препоръчва при пациенти с трансплантиран бъбрек или на хемодиализа.

Не шофирайте, ако приемът този медикамент ви причинява замайване или влошава зрителните или слуховите ви възприятия.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможното комбиниране на ВАЛСОЛ  ПЛЮС с други лекарства може да стане само от лекуващия. Предупредете го, ако сте на постоянна терапия за друг здравословен проблем! Възможно е за известно време някое от лекарствата да бъде спряно или да се изработи индивидуална схема на прием с предпазни паузи.

Внимателно при съчетаването на ВАЛСОЛ  ПЛЮС с литий, диуретици, медикаменти за регулиране нивата на калия в кръвта, други медикаменти за регулиране на артериалното налягане или сърдечния ритъм, продукти за регулиране на кръвната захар, болкоуспокояващи, мускулни релаксанти и продукти за ставни болки, антибиотици и седативи, медикаменти след трансплантация на органи, предпазващи от гърчове, профилактични срещу грип, за регулиране на холестериновите стойности.

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 28 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *