ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Боровинки и жълт кантарион връщат доброто настроение

Неприятните изненади на лошото време не са свързани само с проливните дъждове и настинките

депресия Ако лошото време ви кара да се чувствате сърдити на целия свят, безсилни и апатични, възможно е да изпитвате някои от многобройните симптоми на сезонната депресия. Сред тях са също липса на енергия, проблеми с концентрацията, сънливост, липса на желание за секс и дори хранителни разстройства.

Специалистите смятат, че симптомите се дължат на хормоналните промени в тялото, причинени от липсата на достатъчно слънце. Повишават се нивата на хормона мелатонин, което води до нужда от повече сън и до понижаване на телесната температура (компенсираме го, като хапваме висококалорични храни). В същото време се понижават нивата на хормона серотонин, който ни носи усещането за щастие, и на допамин, което причинява липса на енергия и понижена концентрация.

В зависимост от тежестта на симптомите може да се наложи консултация със специалист, но преди да се изкушите да посегнете към лекарствата, опитайте нашата стратегия за добро настроение:

Първа и задължителна стъпка е ежедневният престой на открито по 1 час, за да получите поне минималната необходима доза слънчева светлина.

Включете в менюто си храните, приятели на доброто настроение и на ума: банани – спомагат за повишаването на нивата на серотонина, смокини – подобряват паметта и концентрацията, боровинки, богати на витамини, които се борят срещу стреса и апатията. Пийте чай от жълт кантарион – известен като лек срещу лошото настроение и апатията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *