Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още 5 причини да похапваме гъби

Има много причини, поради които хората обичат гъби

Гъбите не са просто деликатес, а препоръчвана от диетолози и лекари здравословна храна. Ние ви предлагаме само пет наистина важни и проверени аргумента, за да сложите на трапезата си гъби всеки ден.

Още 5 причини да похапваме гъби
Още 5 причини да похапваме гъби

1. Гъбите са богати на уникални хранителни вещества и както доказват сериозни проучвания, намаляват риска от метаболитни и сърдечно-съдови заболявания.

2. Учените доказаха, че чрез ежедневна консумация на гъби може да се намали рискът от някои форми на мозъчна дегенерация. Присъствието на гъби в менюто до 70% понижава опасността от болест на Алцхаймер, доказва медицинската статистика.

3. Гъбите са богати на фибри, а тези съставки играят много важна роля в храносмилателната система и са незаменими, когато става въпрос за здравето на сърцето. Ако имате проблеми със сърцето – хапвайте по-често гъби, призовават единодушно експертите.

4. Гъбите са богати на ценни витамини – основно от група В, което благоприятства укрепването на имунната система. От друга страна различни видове гъби съдействат за регулирането на активността на свободните радикали, които увреждат различните органи, особено на черния дроб.

5. Според водещи онколози и диетолози, ако похапвате гъби всеки ден, независимо от количеството и начина на приготвяне, рисковете от поява на тумори и рак ще бъдат намалени до 64%, пише изданието Nature Healt. Може да постигнете още по-добър ефект в противопоставянето на канцерогените, ако допълните менюто си с чаша освежаващ зелен чай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *