ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Против кашлицата с природни средства: ефикасни рецепти

Кашлицата е сериозен проблем, за чието решение съществуват много ефикасни рецепти с природни средства

Да не забравяме обаче, че кашлицата е възможно да бъде симптом на тежко заболяване и консултацията с лекар е задължителна, ако неприятното състояние продължава повече от 4-5 дни или се съпровожда от храчки, висока температура и отпадналост. Кашлицата не е необходимо да се потиска на всяка цена, защото често тя не е причина, а следствие.

protiv-kashlitsata-s-prirodni-sredstva-efikasni-retsepti
Рецепто против в кашлицата с природни средства

Народната медицина в различните страни по света използва срещу кашлицата разнообразни природни средства. Ето някои рецепти с тях:

Банани. В Бразилия добре узрелите банани се пасират фино и поставят в тенджера с вряла вода. Пропорцията е една водна чаша на 2 банана. Добавя се захар и след това получената смес отново се загрява и изпива.

Вино с чер пипер. Това е стара и изпитана европейска рецепта против кашлица и простуда с незабавен ефект. Необходимите съставки са около 200 г. червено вино (може и бяло) и прясно смян черен пипер. Сместа се загрява почти до кипване и се пие възможно най-гореща, за да предизвика изпотяване. Препоръчва се до три пъти дневно, като може да се взема и през нощта.

Свинска мас. Смесва се една лъжица пречистена свинска мас със синапено брашно и индрише, добавят се  настъргани една глава лук и цял лимон. Сместа се приема преди ядене, по една супена лъжица и действа при всички видове кашлица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *