Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Някои антидепресанти подтискат оргазма при мъжа

От година и половина имам проблеми – получавам изпотяване и сърцебиене. Налягат ме тежки мисли – че ще умра и други от същия сорт. Лекуван съм с успокоителни, но без траен ефект. Сега приемам антидепресант. Страховете ми започнаха да изчезват, но пък се появи сексуален проблем. Не мога да стигна до оргазъм, което започва сериозно да ме притеснява. Може ли това да е страничен ефект от действието на антидепресанта. Ако не е, каква друга може да е причината?

Иван Милчев, Хасково

При лечението с антидепресанти много често /при 60 на сто от случаите/ се засяга сексуалната сфера. Появяват се симптоми на по-трудна възбуда или липса на оргазъм, което прави секса един вид гимнастика. Това се дължи на стимулиращата функция на антидепресантите върху веществата на спокойствието и щастието в главния мозък. Ето защо при тези състояния нивата им  изкуствено са поддържани дълго време и при секс не може да се стигне до пълна възбуда. Вашият проблем ще се реши от само себе си, след като спрете терапията, която провеждате в момента.

Ако сексуалният дискомфорт е толкова голям и непреодолим, а терапията е наложителна можете да се обърнете към психиатър, за да

Избере нов подходящ антидепресант, който няма да създава такива проблеми.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *