Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три чаши мляко на ден могат да ускорят смъртта

Консумацията на три чаши прясно мляко дневно може да доведе до преждевременна смърт – като при това млечната диета не защитава човека от счупвания на кости. Твърдението е на шведски учени от Uppsala Universit.

milkДълго време специалистите твърдяха, че млякото увеличава калция в организма и предотвратява счупванията на кости, описват от medikforum.

Според шведите ползата от млякото не е така очевидна. На практика дори редовният прием на по-голямо количество увеличава двойно риска от преждевременна смърт. Изводите са направени след проучване, проследило здравето на 61 000 мъже и 45 000 жени в продължение на 20 години.

Оказва се, че няма особена разлика в броя на случайните травми между любителите на млякото и онези, които не го консумират. При жените дори повишеното потребление на прясно мляко увеличавало риска. Хората, които пиели по три чаши и повече прясно мляко дневно – умирали преждевременно два пъти по-често от останалите.

Всъщност млякото е абсолютно необходимо за изграждането на костите и здравината им, което означава, че то е полезно за здравето – по принцип. Но съдържащите се в него мазнини буквално заличават положителния ефект: млечните мазнини провокират възпалителни процеси в тялото и увеличават риска от инфаркт. Продуктите с ниско съдържание на мазнини като кашкавал и йогурт напротив – подобряват здравословното състояние и намаляват рисковете. Повишава се и здравината на костите.

Британски учени обаче съветват шведското изследване да не бъде приемано безрезервно, тъй като млякото в Швеция се обогатява с витамин А. Възможно е това да има връзка с описаните негативни ефекти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *