Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водораслите! Това не е нова прищявка – ацтеките са ги използвали!

Водораслите не са нещо ново. Те имат репутация, която достига много години назад в историята. Ацтеките са знаели стойността на водораслите и ние трябва също да ги научим.

Водораслите

Преди стотици години ацтеките използвали водорасли за хранене в момент, когато повечето хранителни източници са били бедни на хранителни вещества. Те са знаели стойността на водораслите и ние трябва също да ги научим.

Видовете водорасли 

Когато чуете за водорасли трябва да знаете, че има голямо разнообразие от различни видове, които могат да бъдат споменавани. Два вида водорасли, за които най-вероятно чувате често, са синьо-зелените водорасли и спирулината.

Синьо-зелените водорасли се срещат в природата. Те растат в неподвижни, алкални води на езера и водоеми.

Спирулината е малко по-различна. Това са култивирани микроводорасли и са един от най-високите известни източници на протеин на Земята! Съдържа 70% пълноценен протеин. За да разберете какво означава това – една пържола съдържа само 25% протеин.

Ползите от водорасли 

Водорасли може да изглеждат малко извън нормата на всекидневния живот, но след като разберете невероятните ползи, които те предлагат, най-вероятно ще промените мнението си. Те са с много високо съдържание на витамини A, C, E и B-комплекс (В12 и B6). Съдържат естествени минерали като калций, желязо и магнезий. Както споменахме по-горе, водораслите са с много високо съдържание на протеини и незаменими аминокиселини – много повече от варено парче месо. Ако сте вегетарианец и не получавате достатъчно протеини в диетата си, водораслите могат да бъдат най-добрия ви приятел.

Някои други ползи от водорасли включват намаляване на възпалението и стабилизиране нивата на кръвната захар. Фикоцианинът, които дава цвета на синьо-зелените водорасли, всъщност има противоракови свойства. Водораслите са богати на гама-линоленова киселина, поради което увеличават здравето на ставите и сърцето.

Водорасли и отслабване 

Ако сте на диета или се опитвате да отслабнете, водораслите са идеални за вас. Те засищат и са с ниско съдържание на калории. Вие вероятно се чудите … как мога дори да ям водорасли? Водораслите могат да бъдат под формата на прах или таблетка, които да добавяте към храната си. Време е да ги опитате, още повече, че те не могат да ви навредят, а само да помогнат да сте по-здрави!

 

 

8-те най-богати на хранителни вещества храни на земята!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *