Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да лекуваме кашлицата с природни средства

Кашлицата има причини от различно естество, но съществуват много на брой природни средства, с които да я лекуваме

Кашлицата е естествен рефлекс на организма, чрез който се освобождават дихателните пътища от всякакъв вид дразнители – бактерии, вируси или чужди тела. Тя е нещо доста неприятно, което най-малкото внася дискомфорт в общуването, а може да е симптом на опасно заболяване. Поради това е желателно при първите признаци на кашлица, веднага да се предприемат необходимите действия. Тук на помощ идват съветите на народната медицина и нейните природни средства.

Как да лекуваме кашлицата с природни средства
Как да лекуваме кашлицата с природни средства

Колкото и странно да изглежда, но храненето също е важно, защото някои храни допълнително дразнят и усложняват кашлицата. Поради това следва да бъдат изключени от менюто пържени и пикантни храни, бонбони и сладки напитки. Много полезни са пюрета и каши с мляко, крем-супи, картофено пюре.

Забележителен ефект има топлото мляко с мед или краве масло, което моментално облекчава бронхиалните спазми. За успокояване на кашлицата помагат лимони, мед, малини, френско грозде, чай от джинджифил – тези природни средства допълнително повишават имунитета и помагат да отразим евентуалната вирусната атака.

За най-добро отхрачващо средство народната медицина признава ряпата. Има много варианти за използване, но сокът от ряпа по следната популярна рецепта е харесвана дори от малчуганите. Една глава черна ряпа се издълбава, запълва се със захар, захлупва се с резен от ряпата и след 6 до 8 часа във вътрешността се събира вкусен лечебен сироп. Още по-добър е ефектът при използване на мед или за диабетици – фруктоза.

Изпитан метод за лечение и облекчаване на кашлицата са инхалациите с различни билки. Народната медицина препоръчва лайка, градински чай, мащерка, жълт кантарион, бял равнец, мента и други. Трябва да се внимава с концентрацията на билковите отвари, защото острият аромат на природните средства може да предизвика тежки пристъпи на кашлицата, също така алергичните реакции не са изключение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *