Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВИБРАМИЦИН / VIBRAMYCIN

Съдържа доксициклин хиклат, алгинова киселина, лактоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте и натриев лаурил сулфат

vibramicinПредназначение

ВИБРАМИЦИН е антибиотик с широкоспектърно приложение. Използва се за лечение на бронхити и пневмонии, действа успешно при инфекции на отделителната система – цистит, уретрит, епидидимоорхит. Доказан е лечебният ефект на продукта при акне и очни инфекции. Препоръчва се за овладяване на венерически заболявания – гонорея и сифилис, както и предаваната по полов път хламидиаза.

Този антибиотик е един от медикаментите, включени в лечебните схеми при антракс, лептоспироза, възвратен тиф и т.н. диария на пътника.

Продуктът може да бъде препоръчан при определени условия като профилактично средство срещу някои инфекции. Прилага се самостоятелно или в комбинация с други лекарства по преценка за лекуващия. Самолечението с ВИБРАМИЦИН не е добра идея!

Как се приема

ВИБРАМИЦИН е препарат за перорална употреба. Определените от лекаря дози се приемат с много течности, а при раздразнен стомах – с храна. Дозата и продължителността на лечението зависят от диагнозата, възрастта и здравословното състояние на потребителя. Добре е медикаментът да се приема по едно и също време, като се внимава да няма пропускане на прием или превишаване на еднократната доза.

Стандартното лечение с ВИБРАМИЦИН е 200 мг стартова доза през първия ден и по 100 мг през всеки следващ, докато премине 7-дневен лечебен период. Ако пациентът е дете, лекуващият изчислява оптималната доза в зависимост от възрастта и килограмите му.

При акне доза от 50 мг дневно се приема в продължение на 6-12 седмици.

Лекуващият може да коригира индивидуалната доза в зависимост от повлияването и поносимостта на пациента. Не прекъсвайте лечението самоволно и не предприемайте корекции в дозировката по свое усмотрение.

Възможни нежелани ефекти

ВИБРАМИЦИН се понася добре, но е възможно отделни пациенти да получат преходни ефекти от рода на общ дискомфорт, възпаление в устната кухина и болезнен език, затруднено преглъщане, диария и възпаление на ректума. Ако тези симптоми стават по-изявени и не отшумяват, трябва да се консултирате с лекуващия.

Регистрирани са оплаквания от обриви, повишена чувствителност на кожата, необичайно кръвонасядане и кървене, силно главоболие и болки в гърдите, поява на отоци и затруднено дишане – последните симптоми обикновено се свързват с алергични реакции.

В по-тежки случаи има сериозни отклонения във функционирането на бъбреците и черния дроб, както и промени в работата на щитовидната жлеза, възпаление на дебелото черво, сърдечни смущения – вкл. понижаване на артериалното налягане и намален пулс. Такива реакции налагат консултации с лекуващия. Възможно е да се проявят и други ефекти: ако ги свързвате с приема на ВИБРАМИЦИН, обсъдете проблема с лекар.

Лечението с ВИБРАМИЦИН може да предизвика дразнене на чревния тракт и диария, а при по-продължително лечение – кандидоза.

Кога НЕ БИВА да се приема

ВИБРАМИЦИН не се препоръчва на пациенти с алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не прилагайте при деца под 8-годишна възраст.

Да не се използва от потребители със заболявания на черния дроб и бъбреците в напреднал стадий.

Не използвайте медикамента, ако ви предстои продължително пребиваване на силна слънчева светлина.

Взаимодействие с други медикаменти

ВИБРАМИЦИН може да влезе в лекарствени взаимодействия с други медикаменти и това да доведе до усилване или отслабване на действието им, както и до по-изявени странични ефекти. Ето защо е задължително пациентът да информира лекуващия, ако трябва да продължи приема паралелно с ВИБРАМИЦИН на антиациди, антикоагуланти, пеницилинови антибиотици, перорални противозачатъчни (намалява се ефектът им).

Съчетаването с алкохол потиска въздействието на антибиотика.

Особено внимание се изисква при възможна паралелна употреба с барбитурати и специфични продукти при епилепсия. Паралелният прием с ретиноиди може да причини хипертоничен пристъп.

Усреднена цена в аптеките – 15.50 лв за опаковка от 10 таблетки х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *