ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как да обезопасите менюто с червено месо!

Увлечението по месо и месни продукти не е от вчера, според статистиката потреблението на храните от групата расте.

mesoРасте въпреки предупрежденията, че храненето с месо, особено червено, в перспектива има негативни странични ефекти. Медиците обаче имат решение за тази група потребители, разкриват от medikforum.ru.

Който държи да има в чинията си редовно пържола, трябва задължително да я гарнира с колкото може повече зеленчуци. Това нормализира храносмилането при потреблението на солидно количество месо, част от което обикновено е полусурово. Според изданието Prothom Alo благотворното влияние на зеленчуците с висока концентрация на фибри е експериментално доказано. Има нагледни доказателства за това, че този тип растителна храна неутрализира вредното влияние на протеиновите храни. Опитите са направени с лабораторни мишки, но изводите са валидни и за човешкия организъм.

Постоянното захранване на храносмилателната система с протеини причинява гниене в тънките черва. Там се развиват цели колонии патогенни бактерии, нарушава се добрата микрофлора. Храната с фибри възпира усвояването на холестерин в червата и чрез влакнините от организма се извеждат вредните компоненти, шлаки и токсини. Всички тези продукти влияят негативно върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове. На практика чистачи на токсините могат да бъдат всички зеленчуци в прясно състояние или претърпели минимална термична обработка – пълнозърнестите продукти, бобовите растения включително зеления фасул, зелето, морковите и целината, от плодовете – ябълки, банани.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *