Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КСИЛОРИН назален спрей / XYLORHIN spray nasal

Съдържа ксилометазолин, натриев ацетат безводен, оцетна киселина, натриев хлорид, бензалкониев бромид, вода

xilorinПредназначение

КСИЛОРИН е назален спрей, който се прилага при хрема и повлиява благоприятно мъчителната симптоматика на това състояние. Ефектът от приложението му засяга кръвоносните съдове в носната кухина – предизвиква тяхното стесняване, като по този начин се намалява отокът и носните ходове стават проходими. КСИЛОРИН редуцира секрецията и облекчава дишането, потиска болките в областта на синусите. Ефектът от действието на медикамента се проявява до 10 минути след прилагането.

Как се приема

КСИЛОРИН може да се набави без рецепта, но за по-ефективно приложение е добре да се консултирате за употребата му с лекар или фармацевт. Ако няма други указания, назалният спрей се прилага чрез 1-2 впръсквания във всяка ноздра на всеки 8 часа. Лечението следва да даде ефект до седмица – това е и препоръчителният срок за употребата на продукта. По-продължително лечение с назалния спрей може да се извършва само по лекарско указание.

При лечението с КСИЛОРИН носните ходове се почистват внимателно; опаковката се използва само от един човек, за да не се разпространява бактериалната инфекция.Посочената оптимална доза не бива да се превишава – това не осигурява по-бързо лечение. При поглъщане на съдържимо от флакона или впръскване в очите трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи лечението с този продукт може да причини силен сърбеж, кихане, пресъхване на лигавиците. В повечето случаи се касае за преходни симптоми.

Описани са и по-сериозни негативни ефекти като аритмии, безсъние, ускорен пулс, влошено зрение. Съобщавано е също за общи алергични реакции и увреждане на носната лигавица (медикаментозен ринит). В редки случаи, при продължителна или твърде честа употреба, вместо облекчение пациентът получава усложнения с увеличен оток на носната лигавица, т.н. реактивна хиперемия.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не е предназначен за лечение на деца под 6-годишна възраст.

Не се прилага за лечение на бременни и кърмачки.

КСИЛОРИН не е подходящ за пациенти с алергия към някоя от съставките.

Не използвайте за пациенти с диабет и заболявания на щитовидната жлеза, в случаи на сърдечни заболявания, сърдечна недостатъчност, хипертония, при сухо възпаление на носната лигавица и след мозъчни операции.

Взаимодействие с други медикаменти

Информирайте лекуващия за всеки медикамент, който продължавате да вземате или сте вземали доскоро. КСИЛОРИН не следва да се съвместява с някои антидепресанти.

______

Усреднена цена в аптеките – 6.80 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *