ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРАМАДОЛ СТАДА / TRAMADOL STADA

Съдържа трамадолов хидрохлорид, калциев хидроген фосфат дихидрат, желатин, магнезиев стеарат, силициев анхидрид, титанов диоксид

tramadolПредназначение

ТРАМАДОЛ от СТАДА е лекарствен продукт с обезболяващо действие. Предназначен е за облекчаване на средни по степен до силни, продължителни болки.

Как се приема

ТРАМДОЛ капсули се приема при строго спазване на лекарските указания. Медикаментът не е предназначен за продължително приложение, тъй като има опасност от създаване на зависимост. Ако трайната употреба на продукта е медицински оправдана, това се допуска, но само под строг лекарски контрол.

Индивидуалната доза и срокът на приложение зависят от силата и характера на болката, както и от общото здравословно състояние на пациента. Капсулите се поглъщат цели, с достатъчно вода, независимо от храненията.

Възрастни и деца над 12 години обикновено могат да приемат 1-2 капсули еднократна доза, при 3-4 приема в рамките на деня. Ефектът от действието на медикамента продължава от 4 до 8 часа. Не е препоръчително самоволно увеличаване на тази доза!

Пациенти на възраст над 75 години, както и страдащи от чернодробни отклонения, биха могли да приемат този медикамент през по-големи интервали от време. Точната схема на прием се определя от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Най-честият страничен ефект от лечение с ТРАМАДОЛ е замайване и световъртеж, гадене и главоболие.
По-рядко е съобщавано за психическа нестабилност, честа смяна на емоциите в целия спектър, объркване и неспособност за концентрация, халюцинации в будно състояние, кошмарни сънища. Има данни също за затруднено дишане и тремор, припадъци – наподобяващи епилептични, гърчове, проблеми със зрението (замъглено виждане).

Понякога е възможно медикаментът да причини промени в сърдечния ритъм – забързване или забавяне, влошено кръвообращение, промени в кръвното налягане – увеличаване или спадане. Описвани са също смущения във функционирането на храносмилателната система: дискомфорт и коремни болки, повръщане, напрегнатост, подуване и запек, пресъхване на устата и промени в апетита. Не са изключени кожни реакции като потене, сърбеж и зачервяване, а също и негативно отражение върху бъбречните функции със задържане на урина.

Описаните ефекти не са безобидни и могат да са признак на живото застрашаваща реакция. Ако при вас или ваш близък се прояви някой от тях, незабавно потърсете най-близкото здравно заведение!

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага в случаи на алергични реакции към някой от компонентите.

ТРАМАДОР не е предназначен за лечение на деца на възраст под 12 години.

Този продукт не може да се включва в схема за отказване от опиати.

Не се препоръчва при отравяния с алкохол, други обезболяващи, психотропни.

Не вземайте ТРАМАДОР, ако през последните две седмици сте били на антидепресанти.

Не се използва при пациенти с чернодробна или бъбречна недостатъчност.

Не се препоръчва за бременни или кърмачки.

Приемът на продукта може да причини сънливост, замайване, влошаване на зрението или загуба на координация, поради което лечението с ТРАМАДОР изключва шофиране или работа с тежки машини.

Приложението на този медикамент при пациенти, склонни към гърчове или с тежки заболявания на дихателната система, е рисково. Ако лекуващият прецени, че вземането на ТРАМАДОЛ е медицински оправдано, той следва да контролира състоянието на пациента си постоянно.

Взаимодействие с други медикаменти

ТРАМАДОЛ влиза в лекарствено взаимодействие с голям брой продукти, като е възможно да усили или отслаби ефекта от приложението им, както и сам да бъде повлиян. Съвместяване е възможно по лекарска преценка, но трябва да се имат предвид опасните комбинации като тези с медикаменти против язва, срещу епилепсия, антидепресанти и антипсихотици, други обезболяващи, антикоагуланти. Употребата на алкохол по време на лечението с ТРАМАДОЛ може да усили действието му.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 30 капсули х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *