Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НИСТАТИН / NYSTATIN

Съдържа Nystatin 100 000 IU, твърд и течен парафин, алкохол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, бял вазелин

nistatinПредназначение

НИСТАТИН от АКТАВИС – унгвент и крем, е лекарствен продукт за външно приложение. Препоръчва се при инфекции и кожни раздразнения, причинени от гъбички (кандиди). Ефективен при зачервяване и сцепване на устните ъгли, при сърбеж и разраняване на гънките между пръстите на ръцете, инфекции в зоната около ноктите, при външни гъбични инфекции на половите органи. Помага в случаи на дерматит при протриване на кожата от пелени или облекло – за новородени и кърмачета. НИСТАТИН е подходящ за лечение на гъбични реакции след продължителна употреба на някои антибиотици или лекарствени средства за потискане на имунни реакции.

Как се приема

Консултирайте се с дерматолог за начина, по който ще прилагате НИСТАТИН, както и за подходящата форма – унгвент или крем. Лекуващият ще прецени най-добре режима на приложение в зависимост от характера на здравословния ви проблем.

Обикновено мазилото се полага върху чиста, добре подсушена кожа върху проблемната зона и малък участък от прилежащата тъкан. Намазването се извършва от 2 до 4 пъти дневно, като последната процедура обикновено е преди сън.

Лечението не бива да се прекратява при първите положителни промени. Третирането с НИСТАТИН трябва да продължи 2-3 дни след като са изчезнали всички видими следи от заболяването.

Възможни нежелани ефекти

Тази форма на НИСТАТИН е продукт за външно приложение. Пазете от попадане в очите или устата!

Продуктът се понася добре и обикновено не дава негативни странични ефекти. Има редки случаи, в които се съобщава за обостряне на инфекцията – обикновено при третиране на възпалени кожни участъци. При всяко отклонение от обичайното ви състояние следва да се свържете за консултация с лекар. Консултирайте се и в случаите, когато системното лечение не постига очакваните резултати.

Кога НЕ БИВА да се прилага

НИСТАТИН от АКТАВИС не бива да се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите. За възможна алергична реакция свидетелства допълнителното усилване на сърбежа и зачервяването на проблемната зона, появата на оток.

Присъствието на парахидроксибензоати във формулата на продукта може да причини уртикария или дерматит. При силно раздразнени участъци от кожата лечението с НИСТАТИН следва да се прекрати и да се направи консултация със специалист за промени в лечебния план.

ЗАБЕЛЕЖКА: След третиране на кожни участъци с НИСТАТИН не бива да се поставят оклузивни (водонепроницаеми) превръзки!

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни. Предупредете вашия терапевт, ако ви предстои лечение с НИСТАТИН и приемате постоянно някакви медикаменти.

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 15 г

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *