Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Британски учени: Храните от пълномаслено мляко предпазват от диабет

Преди дни приключи поредното изследване на британските учени, според което храните, приготвени от пълномаслено мляко предпазват от диабет тип 2

За съжаление в България вече не можем да се радваме на качествени млечни продукти като сирене, кашкавал, извара, масло, дори и кисело мляко, но в чужбина, където хората ядат наистина добра храна, не са застрашени от диабет тип 2.

В много страни по света вече се произвежда кисело мляко по български патент и те го правят много по-добро от нашето, защото не разреждат млякото с вода и не добавят нишесте, палмова мазнина и други подобрители.

мляко
Ако се храните с храни с пълномаслено мляко, няма да се разболеете от диабет

Българското саламурено сирене и кашкавал са типично наши храни, но и те вече не са така качествени, както би следвало да бъдат, съответно и така полезни, защото в тях слагат палмова мазнина,  неутрално нишесте, сол, млечен протеин  и други овкусители.

За съжаление, тези съставки се намират не само в заместителите на сирене, а и в онези сирена, в които все пак има някакво мляко.

Къде е истинското мляко, къде са белтъците и калцият?

мляко
Ако ядете качествено мляко, няма да изпадате в това неприятно положение

Такава е действителността у нас.

В чужбина хората ядат сирена с по-странен вкус от нашия, но за сметка на това е спазена цялата технология и качество на суровината.

Ако всеки ден ядете поне по 100 грама храна, приготвена от пълномаслено мляко, намалявате риска с 40% от появата на диабет тип 2.

мляко
Домашно сирене от домашно мляко – най-сигурно и качествено

По принцип причината да се появи диабет се дължи на стрес и на прекомерна консумация на тлъсто месо.

Британските учени прогнозират, че до 2030 г. болните от диабет ще наброяват 4,6 милиона души.

За да сте сигурни, че у нас ядете качествени продукти или трябва да си купувате от време на време вносни сирена, кашкавал и краве масло, или сами да си приготвяте у дома  кисело мляко и прясно сирене.

Ако не произвеждате домашно мляко, защото нямате млечни животни, потърсете някой, който има крава, овце или кози, за да сте сигурни в качеството на суровината.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *