Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пробиотично кисело мляко предпазва от настинки

Британските учени ни изненадаха още веднъж по отношение на пробиотично кисело мляко, независимо, че то е български продукт

Според статии в английските вестници, ежедневната употреба на пробиотично кисело мляко от деца и ученици ги предпазва от простудни заболявания, настинки, грип и други вируси.

Направени са изследвания и наблюдения при деца на възраст от 3 до 6 годинки, за които са писани в European Journal of Clinical Nutrition.

По два пъти дневно 100 британски малчугани са били захранвани с пробиотично кисело мляко в продължение на 1 месец, още 100  са консумирали  пробиотично кисело мляко веднъж дневно, а други 100 въобще на се яли от него.

пробиотично кисело мляко
Пробиотично кисело мляко

След 1 месец наблюдения се оказало, че само 5% от  децата, които са яли по 2 пъти дневно пробиотично кисело мляко са имали настинка, хрема или друго вирусно заболяване.

Около 10% от децата, които са яли по един път дневно пробиотично кисело мляко са имали хрема и простуда.

пробиотично кисело мляко
Пробиотично кисело мляко и други храни са полезни за доброто здраве

Почти 40% от децата, които нито веднъж не са хапнали от пробиотичното кисело мляко цял месец са хванали грип, вдигнали са висока температура и са имали хрема.

В заключение, британските учени са категорични, че малките деца трябва да ядат ежедневно поне по 2 пъти пробиотично кисело мляко, за да бъдат здрави.

Това се отнася и за възрастните хора, защото пробиотичното кисело мляко засилва по естествен начин имунната система на човека и тя може сама да се пребори с различните вируси.

пробиотично кисело мляко
Различни продукти с пробиотично кисело мляко в чужбина

Освен, че предпазва от настинки и грип, пробиотичното кисело мляко е полезно за стомаха и червата, за черния дроб и жлъчката.

Помага да се развиват правилно невроните в мозъка и повишава доброто настроение, благодарение действието на пробиотиците Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophiles и  Bifidobacterium animalis.

Пробиотично кисело мляко се предлага и на българския пазар. Възползвайте се от откритието на британските учени и за да бъдете здрави, яжте такова истинско кисело мляко.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *