Пробиотично кисело мляко предпазва от настинки

Британските учени ни изненадаха още веднъж по отношение на пробиотично кисело мляко, независимо, че то е български продукт

Според статии в английските вестници, ежедневната употреба на пробиотично кисело мляко от деца и ученици ги предпазва от простудни заболявания, настинки, грип и други вируси.

Направени са изследвания и наблюдения при деца на възраст от 3 до 6 годинки, за които са писани в European Journal of Clinical Nutrition.

По два пъти дневно 100 британски малчугани са били захранвани с пробиотично кисело мляко в продължение на 1 месец, още 100  са консумирали  пробиотично кисело мляко веднъж дневно, а други 100 въобще на се яли от него.

пробиотично кисело мляко
Пробиотично кисело мляко

След 1 месец наблюдения се оказало, че само 5% от  децата, които са яли по 2 пъти дневно пробиотично кисело мляко са имали настинка, хрема или друго вирусно заболяване.

Около 10% от децата, които са яли по един път дневно пробиотично кисело мляко са имали хрема и простуда.

пробиотично кисело мляко
Пробиотично кисело мляко и други храни са полезни за доброто здраве

Почти 40% от децата, които нито веднъж не са хапнали от пробиотичното кисело мляко цял месец са хванали грип, вдигнали са висока температура и са имали хрема.

В заключение, британските учени са категорични, че малките деца трябва да ядат ежедневно поне по 2 пъти пробиотично кисело мляко, за да бъдат здрави.

Това се отнася и за възрастните хора, защото пробиотичното кисело мляко засилва по естествен начин имунната система на човека и тя може сама да се пребори с различните вируси.

пробиотично кисело мляко
Различни продукти с пробиотично кисело мляко в чужбина

Освен, че предпазва от настинки и грип, пробиотичното кисело мляко е полезно за стомаха и червата, за черния дроб и жлъчката.

Помага да се развиват правилно невроните в мозъка и повишава доброто настроение, благодарение действието на пробиотиците Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophiles и  Bifidobacterium animalis.

Пробиотично кисело мляко се предлага и на българския пазар. Възползвайте се от откритието на британските учени и за да бъдете здрави, яжте такова истинско кисело мляко.

 

 

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *