Непременно спазвайте тези съвети при използването на билки!

Ефикасни в борбата против стареенето, бръчките и тъмните петна, билките също така почистват, тонизират, хидратират, ексфолират кожата и придават устойчивост и блясък на косата.

Лайката

Има основателна причина лечителите да наричат лайката „естествения кортизон“. Според едно медицинско изследване кремът от лайка действа по-ефикасно, отколкото 0,5% хидрокортизон при лечение на възпаления и раздразнения, свързани с екземи.

Ментата

Пиперливата мента (Mentha piperita) е с много приложения. Историята показва, че тя е използвана за какви ли не цели – от облекчаване на храносмилателни смущения и прочистване на синусите до лекуване на главоболие и подобряване на паметта. Активното вещество в нея е ментолът. Нанесен върху кожата, той създава охлаждащ ефект, което повишава кръвния поток към мястото. Това води до подобрено снабдяване на кожата с кислород, по-бързо изхвърляне на токсините и приятно усещане за свежест.

За здрави нокти

НАПРАВЕТЕ ноктите още по-здрави, като използвате билкови продукти. Маслото от чаено дърво например премахва гъбични инфекции, а ежедневното нанасяне на богатото на витамин А рибено масло, втрито в ноктите и кутикулите, помага за тяхното заздравяване.

КОНСУМИРАЙТЕ здравословна, разнообразна храна, богата на незаменими мастни киселини и приемайте течности – това е много по-сигурен начин ноктите да останат здрави, отколкото да използвате готови продукти, обещаващи по-бърз растеж и по-голяма устойчивост.

НОСЕТЕ гумени ръкавици, когато работите с препарати.

Морски билки за мазна кожа

Ако имате мазна кожа, особено в Т-зоната на лицето (чело, нос и брадичка), тези вкусни морски водорасли могат да помогнат, като действат отвътре за разрешаване на проблема.

КЕЛП (Laminaria sp.) Кафявите водорасли са източник на витамини С и А и действат като кръвопречистващо средство, а естественото им съдържание на йод нормализира работата на лимфната система.

КОМБУ (L setchelli) Известно още като морско зеле, водораслото комбу е важна съставка в японската кухня; богато е на минерали като силиций и цинк (които балансират кожата), както и на микроелементи като германий.

АРАМЕ (Eisenia bycydis) Тези водорасли са богати на белтъчини и йод и съдържат съединения, които пречистват организма от токсини, подобряват метаболизма и тонизират кожата.

 

 

 

Научете повече за света на билките и подправките!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *