Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как най-бързо да се откажем от кафето?

Кафето създава у любителите такава силна зависимост, както захарта и някои други хранителни продукти. Понякога се налага да се откажем от любимата напитка не от каприз, а в името на здравето.

coffeeКак най-бързо да спрем кафето? Труден въпрос, винаги зареден с контра въпроса – а трябва ли? Понякога наистина трябва, признават от medikforum.ru. Първа стъпка към отказа може да бъде замяната на половин доза чисто кафе с напитка, не съдържаща кофеин. Два дни поддържайте пропорция 1:1, след това променете процентите на 30:70 в полза на заместителя и така – докато съвсем спрете кафето. Всеки от вариантите изисква по няколко дни за привикване и след около две седмици ще се свободни от зависимостта си.

Друг вариант за отказ от кафето е да минете на еспресо. Независимо от масовите вярвания – еспресото не е толкова силно, напитката обикновено съдържа половината от кофеина на обикновеното кафе. След това минавате на американо, което е разреден с гореща вода вариант на еспресото. Така кофеиновата доза може да се редуцира още повече и постепенно потребностите на тялото ви от определена доза кофеин ще намаляват.

Не се отчайвайте, ако не намерите място, където да ви сервират диетичното американо: пригответе си го вкъщи, като следвате многобройните съвети в мрежата. Трябва да знаете, че кафеманите от американските филми, на които непрекъснато им доливат кафе в кварталното заведение, пият точно този слаб “разтвор”. Стратегията на сервирането му е разработена от опитни диетолози. Чрез него по-лесно ще махнете истинското кафе от живота си, без да преживеете кофеинова абстиненция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *