Начало / Здравословен живот / Здравеопазване / Докога ще вдигате цените на лекарствата?!


Докога ще вдигате цените на лекарствата?!

Изводите са очевидни – болни хора, инвалиди много! Но фармацевтичните компании са най-богатите в държавата!

„

Ей, алчността няма граници!

Държавата не регулира хапчетата на свободна продажба и цените се вдигат непрекъснато! Никаква държавна политика – цените се определяли от пазара! Дрън-дрън! Къде ви е пазарът? Да не би да имаме възможност да избираме от лекарства с различни цени – всички са еднакви или с някакви стотинки разлика! Да не говорим, че в една нормална държава (за каквато претендираме!), членка на ЕС би трябвало да има поне намаление на ДДС за лекарствата! Хора, зависими от хапчето си, са докарани до просешка тояга и глад, за да си го купят!

Средната месечна заплата в България е 400 евро, средната пенсия е 150 евро, а всяко пето домакинство живее под прага на бедността.

Почти 10-процентовото увеличение на цените на електроенергията от 1 октомври ще задълбочи мизерията в страната, в която почти 80% от семействата трудно заплащат сметките си за ток.

Определянето на „социално слаби” в България е сбъркано. С една дума изискванията са да си клошар! Хората с изключително ниски пенсии, дори инвалиди, които имат един работещ член в семейството не влизат в категория „клошари”. Познавам семейство от майка, син и дъщеря, в което майката и синът са инвалиди (съответно 2-ра и 1-ва група с придружител) и само дъщерята работи със заплата малко над минималната. Те не са бедни според критериите на наредбите за социално подпомагане. А такива са хиляди … Много семейства изнемогват, но търговците, необезпокоявани от държавата, продължават да увеличават цените – не само на тока и лекарствата, а и храните поскъпнаха драстично! Ама няма как да си купуват лекарства хората, бе! Измира народът в мизерия!

Благодарение на Министерство на здравеопазването и цялостната държавна политика в здравеопазването за последните 10 години заехме ПЪРВО място в света по инфаркти и инсулти и едно от първите по диабет и рак!

Дерзайте българоубийци! Ще дойде и вашият ред, защото не сте безсмъртни!

 

 

Как пък не случихме на здравен министър!

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Един коментар

  1. На убийците въобще не им пука…ама ние си заслужаваме съдбата, защото ги търпим.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*