Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето тези болки не бива да се пренебрегват!

Болката обикновено е сигнал за внимание от страна на тялото ни

болка

Често обаче ние неглижирате значението на някои видове болки. Този текст не е изчерпателен, така че не се успокоявайте, ако имате друг вид болка. При всички случаи е най-добре всяко съмнение да бъде разсеяно или потвърдено от лекар.

Внезапно главоболие

Ако болката в главата е толкова ослепително силна, че не можете да правите нищо друго, освен да се свивате от нея, това може да е признак на инсулт. Ако случаят е такъв, най-вероятно ще се появи и проблем с говора, както и с движението. Ако в комбинация с внезапното главоболие сте замаяни, ако не можете да държите предмет в ръката и ви е трудно да изречете нещо, незабавно потърсете медицинска помощ.

Продължителни болки в корема

Това е често срещана болка и може да бъде причинена от различни проблеми. Болка долу вдясно може да сигнализира за възпаление на апендицита, горе вдясно – на жлъчния мехур, а в комбинация с болки в гърба може да означава проблем с панкреаса. Болката в корема може да е свързана и с проблем в червата. Специалистите съветват, ако продължително време имате болки в корема, без да можете да си ги обясните например с преяждане или вирус, да посетите лекар.

Тазова болка по време на полов акт

Тя би могла да бъде симптом на бактериална инфекция на матката или на фалопиевите тръби. Болестта се нарича тазововъзпалителна и е причина за безплодие при всяка една от 10 жени. Ако сте жертва на това заболяване, най-вероятно страдате и от коремни болки и често уриниране.

Изтръпване на крайници

Случвало ви се е да седите дълго върху единия си крак например и когато го разместите, да усетите изтръпване. Неприятно е, но минава, когато се раздвижим и леко масажираме. Ако обаче няма причина за такова изтръпване, а то се появи, би могло да е признак на увреждане на нервите. Периферната невропатия може да е вследствие на диабет, прекалена консумация на алкохол, херпес зостер, липса на витамини и т.н.

Ставни болки

Разбира се, те може да се дължат на артрит, настинка и т.н. Ако обаче чувствате и подуване в ставите, умора и честа скованост, може да се касае за лупус – автоимунно Заболяване, което уврежда един куп органи на човешкото тяло, включително сърцето и мозъка. Би могло да става въпрос и за хепатит, така че бъдете внимателни и потърсете професионална помощ.

Болка в прасеца

Ако не се касае за физическо натоварване, тази болка може да сигнализира за съсирек, който запушва кръвоносните съдове и затруднява циркулацията на кръвта. Ако има и оток, посещението на спешна помощ е наложително, защото това е сигурен симптом за венозна тромбоза.

Болки по време на цикъл

Причина за тях може да е заболяване като ендометрио3а например. При нея парчета от лигавицата може да се пренесат към други участъци на тялото. Образуват се сраствания, които запушват тръбите и водят до безплодие. Ако изпитвате болка при всяка менструация, посетете вашия гинеколог.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *