ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОП 9 храни, които гарантират дългосрочна младост

Кой не иска да изглежда млад, дори и когато е на много години? Не можем да надвием природата, но можем с подходящи храни да осигурим дългосрочна младост

1. Боровинки

Британците много ценят боровинките, защото те са полезни. Съдържат висока концентрация на витамин С и са чудесен антиоксидант.

Понеже могат да изчистват организма от тежки метали и други вредни вещества, клетките остават млади дълго време.

2. Филе от сьомга

Филето от сьомга е крехко и не съдържа излишни мазнини. В същото време е богато на голяма концентрация на Омега 3 киселини, които са важни за растежа, работата на мозъка и общия тонус на тялото.

младост
Ако искате на 80 да бъдете в такава отлична форма, грижете са за вашето тяло

3. Филе от барамунди

Барамунди също е една много крехка риба. Нейното бяло месо е леко. И макар да съдържа фосфор, важен за мозъка и мисловната дейност, рибата барамунди също притежава огромно количество Омега 3.

4. Кисело мляко

В момента по света много ценят българското кисело мляко, защото то има голям лечебен потенциал за клетките, за стомаха и червата, за общия тонус на организма.

Японците от години правят кисели млека с българска закваска и тяхното е с отлично качество, защото не си позволяват да използват палмово масло, нишесте и други химически елементи, за да получат мляко с добра визия.

В Англия също правят кисело мляко – продават го в кофички като българските.

5. Овес

Фибрите на овеса са богати на белтъчини, протеини и много целулоза. Те прочистват организма като изстъргват мазнините от стомаха и червата, като ги изтласкват навън.

Заедно с тези мазнини излизат вредни микроорганизми, някои от които водят до загниване на червата.

6. Спанак

Богат на магнезий и желязо, спанакът е източник на сила. Богата с желязо кръв е силна и пълноценно подхранва клетките. А добре нахранените клетки поддържат своята младост много по-дълго време.

7. Варена царевица

Може би сте забелязали, че в американските филми, когато семейството се събира за вечеря, задължително поднасят мамули варена царевица.

Това е така, защото прясната (млада) царевица има нежна млечна структура и е подпомага растежа на клетките. Освен това, наличието на въглехидрати в умерени количества осигуряват  енергия.

8. Канела

Ние познаваме канелата като аромат за кейкове, сладкиши, коледни курабийки.

Канелата е антиоксидант. Тя регулира обмяната на веществата. Понижава кръвното налягане и холестерола. Предпазва от диабет.

В чужбина заливат канела на прах със студена вода и след като постои известно време, изпиват отварата.

9. Чер (натурален) шоколад

Черният шоколад се приготвя от много висока проба какао и какаово масло. В него няма захар или ако има, тя е в прекалено малко количество.

Натуралният шоколад е полезен за сърцето и мозъка. Той дава енергия и тонизира мускулите.

Освен правилното хранене и употребата на най-полезните за организма храни, за да бъдете дълголетни не трябва да пушите и да пиете алкохол.

Важно е да се занимавате с природосъобразен  спорт – разходки сред природата и най-вече в горите, където кислородът е в огромни количества.

Трябва да карате колело, да правите изкачвания из планините,  дори  това изкачване да е по малко по-стръмни пътеки. Правете упражнения от йога.

Задължително трябва умерено да се излагате на слънце, защото от него получаваме витамин D за костите, кожата и ноктите.

При физическо натоварване кръвта циркулира правилно. Отделителната система се задвижва, регулирате  дишането, работата на дробовете и на сърцето.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *