Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът на спанака – най-доброто средство срещу лакомията

Сокът на спанака убива апетита към особено нездравословни храни, който специалистите наричат хедонистичен глад

Учени от университета в Лунд установяват, че екстрактът от спанак дори води до отслабване. За изследването им съобщи „Джърнъл ъв клиникъл ендокринолоджи“.

сокът на спанака
Сокът на спанака убива апетита

Съвременните обработени храни и т.нар. джънк фудс (боклучави храни) се разграждат много бързо. Но стомахът и червата не смогват на темпото им и техният хормонален сигнал за ситост до мозъка закъснява. И човек продължава да яде, без да е вече гладен.

„Тилакоидите в спанака ускоряват синтеза на хормоните на ситостта и потискат хедонистичния глад. Така е по-лесно да бъде контролиран апетитът и да се поддържат здравословни навици за хранене. Изяждането на последното парче торта след обилно хранене е заради удоволствието от храненето, а не заради дефицит на енергия на организма“, каза д-р Палмеро Монтелеоне.

Апетитът, породен от енергиен дефицит в организма, се нарича хомеостатичен глад.

Друго изследване – на екипа на д-р Ян Цзъ от медицинския колеж в Бейлър, води до откритието, женският хормон естроген също прогонва чувството за глад. От нивото му зависи и склонността към преяждане.

Според д-р Цзъ при ниски нива на естроген жените ядат често и прекомерно. Той се надява, че терапия, базирана на хормона, може да постигне излекуване на женската лакомия.

ЦАРСКИ БИЛКИ За идеална фигура
ЦАРСКИ БИЛКИ за идеална фигура

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *