Модерната болест метаболитен синдром е добре познатото затлъстяване

Първата крачка в борбата със затлъстяването е да си купите крачкомер

дебела После трябва само да го навъртате с километри ходене всеки ден.

Така модерната болест метаболитен синдром ще ви се размине.

Тя плъзна по света заради честото преяждане, но е само предвестник на по-тежки болести. 50% от болните умират от сърце, а 20% от рак. Жизнено важно е хората с този синдром да почнат да се хранят правилно и да се натоварват физически.

Болните от диабет тип 2 с метаболитен синдром получават по-често инфаркти и инсулти, имат увредени бъбреци и зрение, високо кръвно и сърдечна недостатъчност. По-често ги хващат заразни болести.

Болестта идва от системно преяждане

Но тя се дължи и на начина на живот, на стрес и обездвижване.

Метаболитният синдром води до диабет и рак

Част от болните имат диабет, нарушена кръвна захар на гладно и нарушен въглехидратен толеранс. Това са 3 критерия за преценка дали човек е „лепнал“ синдрома.

Друг показател е по-високото кръвно. Синдромът често върви и с ниско ниво на добрия холестерол и много мазнини в черния дроб. Страдащите имат мастна тъкан във вътрешните органи или около тях. Най-често тя е натрупана в областта на корема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *