Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Oмега-3 мастните киселини побеждават депресията

Депресията бавно пълзи и докато се усетиш, вече те е хванала

PHOT0014.JPG А тръгнеш ли веднъж по лекари и почнеш ли да пиеш лекарства, животът става тежък. Медицината трудно се справя с депресията, но се оказа, че нищо и никаквите омега-3 мастни киселини я побеждават.

Британско изследване на „Аркайвс ъв дженеръл сайкайътри“ доказа, че цялата гама от симптоми на депресията – тъга и отпадналост, безпокойство и безсъние, понижено либидо и суицидни нагласи – може да бъде заличена от омега-3.

Британските психиатри установили, че депресираните имат по-малки запаси на омега-3 в сравнение с хората в добро настроение. И че колкото по-малки са запасите, толкова по-изразени са симптомите. Обратното също е доказано -колкото повече омега-3 съдържа ежедневната храна, толкова по-малка е склонността към депресия.

Баланс на омега-3 и омега -6

За да изиграят ролята си, киселините омега-3 трябва да са съвършено балансирани в храната с киселините омега-6 в съотношение 1:1. Точно този баланс е нужен за доброто състояние на невроните. Омега-3 се съдържат във водораслите и планктона и достигат до човека чрез рибите и ракообразните, които консумира. Омега-6 се съдържат в месото и растителните мазнини. Ако тяхното ниво се повиши до 5:1 спрямо омега-3, се стига до възпаления, които са предпоставка за сърдечни болести, рак, артрит, алцхаймер и др. Говори се дори, че и депресията е възпалително заболяване.

В наши дни добитъкът се храни предимно със зърно, не с трева и месото му съдържа повече омега-6. В ястията преобладават и растителните мазнини. Така съотношението на омега-6 и омега-3 става 10:1 и дори 20:1. Тъкмо този дисбаланс между нуждите на мозъка и храната, която му се дава, е причина за депресиите в западните общества. В Америка и Европа рядко се яде риба, а в Азия, където тя е основна храна, депресията се среща до 12 пъти по-рядко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *