ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези 4 растения ще пречистят въздуха в дома и офиса

Известно е, че растенията освобождават кислород, като поглъщат въглеродния диоксид, но малко от тях са способни добре да пречистят на въздуха в затворено помещение

Учени от НАСА отдавна търсят естествен начин за пречистване на въздуха по време на продължителни полети в космоса. Скорошна публикация в сайта на космическата агенция посочва четири стайни растения, които се справят много по-успешно от скъпата филтрираща апаратура. Разбира се, те нямат нужда от друга енергия, освен слънчева светлина, топлина и малко грижи, затова са подходящи за пречистването на замърсения въздух в жилища, офиси и търговски помещения.

Алое вера
Алое вера

Може да се радвате на свеж и пречистен въздух в офиса и дома, като поставите саксии с някои от следните растения, които са проверени от експертите на НАСА.

1. Алое вера – нуждае от само от повече слънце, лесно се засажда и е приятна декорация за прозореца. Освен, че ще пречисти въздуха, който дишате в стаята, алое вера е истинска аптека за бърза помощ и върши чудеса, ако случайно се изгорите или порежете.

2. Сансевиера (Sanseveria Trifasciata) – родината на това декоративно растение, наричано с популярното име „мечове“ са тропическите райони на Западна Африка – Нигерия и Конго. Според учените, то произвежда повече кислород през нощта, затова е идеално за спалнята.

3. Епипремнум ауреум е друго тропическо растение, подобно на нашия бръшлян, с многобройни и красиви листа. Пораства много бързо и прекрасно изглебда в дома или офиса, като при влажен въздух и добро поливане достига до 20 метра дължина. Това растение има доказана способност да абсорбира канцерогенните химикали формалдехид и бензол.

4. Aрeка е вид миниатюрна тропическа палма, предпочитана за стайно отглеждане, поради способността да се оцелява и при нашия умерен климат. През зимата издържа на температури 13° С, като почти спира да расте. в същото време се увеличава бавно. Палмата арека е светлолюбива, но и капризна – не обича преките слънчеви лъчи. Ако не я оставите да изсъхне, тя ще ви се отплати, като осигури приятна атмосфера с чист въздух в офиса и дома.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *