Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето толкова пъти в месеца трябва да правим любов, дори и на 40

Питате се колко пъти в месеца трябва да правите любов? Ето това е числото:

9 пъти в месеца е средният брой сексуални актове в двойката, независимо от възрастта на партньорите.

интимно, любов, страст, либидо, желание,

Как сексът да е по-добър на 40?

В нашата епоха 40-годишните жени и мъже са още млади, с добро самочувствие, отлично знаят как да се харесват и какво искат от секса, животът е пред тях. Прекрасна възраст, която не трябва да се проспива!

Повече време за удоволствия

Дългите месеци на бременностите, кърменето и нощните бдения са отминали. Вечерите са повече за любимия човек, отколкото за домашни задължения, въпреки че те никога не свършват. Когато физически не сме умо­рени, идеята за секс е напълно естествена, чувстваме, че желаем и сме желани, поя­вява се стремеж към грижа за външността, подновяване на гардероба, поддържане на фигурата със спорт. Наградата за тези уси­лия е възхищението в очите на партньора.

Съветът на психолога:

И мъжете, и жените могат да изживеят към 40-те си години така наречената криза на средната възраст. Те започват да си задават въпроси за семейния си живот, за това, което искат да напра­вят в интимната сфера – страстен секс, нови сексуални практики… Всичко това е възможно, без да се стига до смяна на партньора. Достатъчно е и двамата да искат да съживят връзката и дори да й дадат ново начало.

Повече опит в интимните отношения

Младежката несигурност в секса е зад гър­ба ни. На 40 години жените знаят как да се представят по най-добрия начин, осмеляват се да вземат инициативата, познават по-до­бре собственото си удоволствие. Това е още по-вярно при продължителните връзки -двамата знаят как взаимно да се възбудят и максимално да продължат удоволствието, кои жестове и думи са най-желани от партньора.

Съветът на психолога:

Все пак е по-добре да се избягва пов­торението на едни и същи „ритуали“ в секса. Пробвайте нови неща, про­менете часа на сексуалния акт и дори мястото, за да не се превърне интим­ният ви живот в рутинна дейност. Не се оставяйте на нов тип комплекси, свързани с няколко излишни килограма, не търсете сумрака на спалнята. Наши­те малки несъвършенства не са пречка за пълноценното сексуално изживяване – не бива да фиксираме вниманието си изцяло върху тях.

Повече чувственост

На 40 годинисексуалният живот на жената не е свързан вече с нейната плодовитост, въпреки че тя все още е възможна. Праве­нето на секс само за удоволствие променя много неща – достига се голяма физическа и психическа удовлетвореност. Натрупаният сексуален опит води до по-дълги и по-мно­гобройни оргазми, до владеене на възбудата и направляване на сексуалния акт към все по-изискано удоволствие. Тялото може мно­го да ни изненада и да подскаже нови идеи.

Съветът на психолога:

Жените трябва да се погрижат да неутрализират дребните неудобства, които могат да изпитват по време на полов акт, свързани с известна болезне­ност. Освободени от тях, по-лесно ще постигнат нови нива в чувствената наслада. Предменопаузата може да се прояви със сухота на влагалището, която бързо се преодолява с лубриканти.

Повече желание

В стила на нашата епоха е да искаме да изживеем пълноценно днешния ден, да взе­мем всичко, което може да ни даде нашето тяло, за да се чувстваме млади и енергич­ни. Сега е моментът да проявим кураж за по-наситен сексуален живот. Колкото по­желани и чести са сексуалните контакти, толкова повече удовлетворение ни носят.

Съветът на психолога:

Не е необходимо задължително да се стремим към интензивен секс зара­ди притеснение, че „сега или никога повече“ няма да разкрием тези свои способности. Концентрирането на вниманието върху чисто физическото удоволствие може да донесе разочаро­вания. Вярно е, че е добре да обогатим сексуалния живот, но не на всяка цена и не с количествени критерии. Освен това секс има и на 50, 60 и 70 години…

 

 

 

 

 ЗА ЗДРАВЕТО НА ОТДЕЛИТЕЛНАТА СИСТЕМА

 

 ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА

 


 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *