ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се измерва и поддържа алкално-киселинния баланс?

За да поддържате алкално-киселинния баланс, придържайте се към следните правила

Alkalno-kiselinenBalans

• Съставете половината от дневното си меню от
пресни плодове и зеленчуци.
• Яжте 4-5 пъти дневно на малки порции. Имайте предвид, че обмяната на веществата е най-активна между 6 и 12 часа на обяд. Избягвайте късната вечеря.
• Ограничете подсладените напитки, независимо дали в състава им има захар или подсладители. А също и консумацията на полуфабрикати. Не прекалявайте с месните ястия, захарните изделия, кафето и алкохола.
• Предпочитайте пълнозърнест хляб, богат на фибри. От време на време замествайте белия ориз с кафяв.
• Не пийте вода по време на хранене.
• Поддържайте добра физическа активност. Движението активизира метаболизма и разтоварва от стреса. Разходката в парка за час има отличен успокояващ ефект.
• След 35-годишна възраст веднъж годишно изчиствайте организма от токсините. Например чрез диета, изключваща месото и сладкишите. Друг вариант е да се доверите на специалист и да проведете лечебно гладуване в съчетание с прием на хомеопатични медикаменти с детоксиращ ефект. Това обаче не е много подходящо за хората, които водят активен начин на живот. За тях е по-добре един ден от седмицата да консумират само плодове и вода – ефектът е отличен.

Как се измерва?

С помощта на рН тест ленти може да установите какъв е алкално-киселинният ви баланс. Те се предлагат в някои аптеки и в биомагазините – по 80 броя в кутия за около 20 лв. или 100 броя за 25 лв. Тестът се прави със слюнка или урина, катосеспазватуказанията, описани в листовката на конкретния продукт. Изследването не е еднократно. Необходимо е да го провеждате 2-3 пъти дневно за известен период от време, за да може да отчетете среден резултат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *