ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепти за козметика след бръснене от билки

Козметика от естествени компоненти – билкови растения и етеричните масла, са изключително ароматни и полезни за кожата!

Те потискат развитието на бактериите, които са основен източник на миризма по кожата и образуването на пъпки и други дефекти по нея.

Предлагаме ви две рецепти за домашна билкова козметика, които са подходящи за след бръснене както за мъже, така и за жени, които използват бръсненето като метод за премахване на окосмените си частти от тялото.

Билков балсам

Черният оман е естествено успокояващо, което подпомага възстановяването на тънкия слой кожа, отстранен при бръсненето. Лайката съдържа азулен, мощно противовъзпалително средство, а витамин Е омекотява и заздравява.

Съставки:

2 с. л. сушен черен оман

2 с. л. сушена лайка

2 с. л. сушен невен

180 мл хамамелис

1 с. л. растителен глицерин

1 ампула витамин Е (1000 IU)

Инструкции:

1.       Сипете сушените билки и хамамелиса в буркан и затворете съда. Поставете го на хладно и тъмно място за 2 седмици, като всеки ден разклащате.

2.       Прецедете течността и я прехвърлете в бутилка. Добавете глицерина и съдържанието на ампулата. Преди употреба разклатете. Нанасяйте върху кожата след бръснене. Използвайте различни масажни техники, за да подобрите поемането на балсама от кожата. Първо леко разнесете балсама, след това потупвайте кожата с редуване на пръсти и накрая с цяла длан направете масаж с натиск.

Афтършейв със сандалово дърво

Сандаловото дърво действа антисептично и има успокояващ, чувствен аромат. Чаеното дърво има противовъзпалително действие, ментата охлажда, а розмаринът стимулира кръвообращението.

Съставки:

180 мл хамамелис

1 с. л. ябълков оцет

10 капки етерично масло от сандалово дърво

5 капки етерично масло от мента

3 капки етерично масло от розмарин

2 капки етерично масло от чаено дърво

Инструкции:

Сипете всички съставки в бутилка. Преди употреба разклатете. Нанасяйте върху кожата след бръснене, като ползвате нашите съвети, дадени по-горе за различни масажни техники.

 

Използвайте зехтин в натуралната му форма!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *