Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се изследва щитовидна жлеза?

Щитовидната жлеза се изследва при бременност и след 35 г.

щитовидна жлеза Щитовидната жлеза е координатор на много функции и е важно да се провери състоянието й в периода около бременността.

Симптомите за нередност при тази жлеза са сънливост, суха кожа, запек, косопад, намалена концентрация и мисъл или отслабване, сърцебиене, изпотяване, треперене на ръцете и краката. Добре е да се провери и наличието на автоимунен тироидит – т.е. на антитела. При жените с асистирана репродукция щитовидната жлеза се изследва задължително.

Профилактично изследване на жлезата може да се направи след 35 г. И след това през 5 г.

Причина за лепненето на устата може да е проблем с кръвната захар.

Причината за диабет тип 1, характерен за младите хора, не е наследственост и характерното за него е, че се развива бързо и се установява лесно. Симптомите са – изразена жажда, немотивирана редукция на тегло, умора, сухота в устата. Човек с родственик с диабет тип 2 (например баба) има 50% риск да се разболее от диабет.

Вторият съществен рисков фактор е наднорменото тегло. Жаждата, честото уриниране, съхненето на устата, нощното ставане до тоалетна може да бъдат съществени симптоми и да подсетят човек да си направи изследване.

При възрастните хора много пъти симптоми за диабет са гъбични инфекции, сърбежи по кожата, трудно зарастващи рани.

Сутрешното изследване на кръвната захар невинаги е показател за наличие или липса на диабет. Хората с наследствена обремененост е най-добре да си направят натоварване с глюкоза (сутрин се пие глюкоза, разтворена в малко вода, и се правят кръвни изследвания преди приема, 1 ч. след приема и 2 ч. след приема).

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *