Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зехтинът пази от рак и инфаркт

Може да чуете спорове за растителните и животинските мазнини, за раслото и маргарина, както и за всички други мазнини, но почти всички са убедени в здравословните качества на зехтина

зехтин инфаркт

В същото време за него са направени твърде малко изследвания. Тези проучвания, които обаче са факт, доказват, че мастните киселини и антиоксидантите в зехтина предпазват от рак, сърдечносъдови проблеми и колкото и да е странно… от затлъстяване!

Ето хранителния състав в 100 г зехтин: мононенаситени мазнини: 73% омега-6 мастни киселини: 9,7% омега-3 мастни киселини: 0,76% витамин Е: 72% от препоръчителния дневен прием витамин К: 75% от препоръчителния дневен прием

Зехтинът съдържа противовъзпалителни вещества. Счита се, че множество заболявания тръгват от хронични възпаления. Такива са някои ракови, сърдечносъдови, метаболитен синдром, диабет, болест на Алцхаймер, артрит и други. Един от антиоксидантите в зехтина действа като ибупрофен. Според учените съдържанието му в 50 мл екстра върджин (около 3-4 супл.) има 10% от ефекта на една доза от противовъзпалителния препарат.

Пази от сърдечносъдови заболявания

Те са най-честата причина за смърт по целия свят. Множество изследвания показват, че сърдечносъдовите заболязавия се срещат значително по-рядко в средиземноморските страни, където масово се консумира зехтин. Според едно от изследванията тамошният начин на хранене намалява риска от инфаркт и други проблеми със сърцето с над 30%.

Помощник в превенцията от рак и болест на Алцхаймер В страните от Средиземноморието се наблюдава същото и по отношение на раковите заболявания и функциите на мозъка. Още няма категорични доказателства, че това се дължи най-вече на зехтина, но учените имат поводи да смятат, че е така. Освен това хората в този регион се славят с дълголетие. Съдържащите се в „златното масло“ антиоксиданти неутрализират свободните радикали, а други негови съставки като фосфолипидите и флавоноидите чистят организма от отрови и му помогнат да се възстанови.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *