Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко опасно е всъщност сърцебиенето?

Когато човек чувства ударите на сърцето си, обикновено това го тревожи, но дали наистина става дума за здравословен риск?

сърцебиене, болки в гърдите, болки в сърцето, стягане в сърцето, аритмия

Навярно сте прекалили с кафето днес или пък стресът е скъсил нощите ви напоследък? Може би сте спортували малко по-интен­зивно от обикновено? Много са конкретните поводи, при които можете да усетите как сърцето ви сякаш иска да из­лезе от гърдите.

 

Първо се успокойте, после потърсете лекар

Обикновено сърцето работи незабележимо. Но понякога започва да бие по-бързо, дори неравномерно. Това може да продължи няколко секунди или няколко часа, да се пов­таря всеки ден или на големи периоди от време. В повечето случаи няма нищо тревожно. Най-важното е в момента, в който усетите сил­но сърцебиене, да седнете спо­койно и да дишате дълбоко в продължение на няколко минути. Ако сте прекалили с кафето, изпийте няколко чаши вода. Не пушете в следващите няколко часа. След това се оба­дете на вашия лекар и си запи­шете час за консултация. Понякога сърцебиенето е при­знак за сърдечно заболяване, което може да се установи само със задълбочени меди­цински изследвания. Лекарят ще преслуша сърцето ви и ще ви зададе въпроси, свързани с начина ви на живот и с фамил­ните заболявания. Той може да пристъпи и към електрокарди-ограма със запис на дейността на сърцето. Ако резултатите оставят място за съмнение, лекарят ще ви постави хол-тер – малък апарат, който записва ударите на сърцето при разнообразните човеш­ки дейности, които протичат за едно денонощие. Чрез този метод лесно се улавят и най-малките аномалии. Понякога е необходимо и допълнително изследване, което се прави по време на физическо усилие.

 

Лечение:

Някои растения, които действат успокоително, са много ефикасни при сър­цебиене, свързано със стрес – валериан, страстниче.

Лекарят може да предпише лекарства против аритмия и бета-блокери за регулира­не на сърдечния ритъм, но само ако симптомите сму­щават нормалния живот на пациента и, разбира се, ако зад сърцебиенето се крие сърдечно заболяване, кое­то трябва да бъде лекувано. Най-често обаче не се налага никакво лечение.

 

 

ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

ОМЕГА–3 РИБЕНО МАСЛО

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *