ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете си сами домашен ексфолиант за мека и гладка кожа

Жегите и прахолякът са сред враговете на кожата ни през лято­то. И за да е тя краси­ва, свежа и здрава, ние ви предлагаме няколко ценни съвета, с които да подготвите кожата за зимата.

 гладка кожа, мека кожа, ексфолиант за кожа, домашен крем, домашен мехлем

Превърнете ексфолирането в полезен навик. Ако искате да имате здрава и краси­ва кожа, трябва да се грижите за нея. А ексфолиацията е една от тези задължителни грижи. Можете да я „практикувате“ в домашни условия или да се доверите на специалист в са­лон за красота. През летните месеци е препоръчително ексфолирането да се прави 1-2 пъти месечно. И то най-добре вечер, когато се приберете у дома и вземете душ. Тогава кожата усвоява най-добре положените за нея грижи.

Необходимо е задължител­но да си направите и пилинг маска на тялото. Така ще стимулирате клетъчното възобновяване – кожата ви ще се почувства съживена и подмладена. Дерматологич-ните изследвания доказват, че ексфолирането стимулира производството на колаген и така спомага за повишаване на еластичността на кожата.

Изберете продукта за лице според типа кожа. Качествените ексфолианти предпазват от появата на акне, подпомагат по-лесното абсорбиране на дерматологичните продукти и позволяват рав-номерно нанасяне на козметичните средства. Ако сте със суха кожа, изберете по-меки, щадящи продукти, за да не е я изсушите допълнително. След процедурата задължително нанесете хидратиращ продукт или напръскайте с термална вода. Изключително внимателни към ексфолиантите трябва да бъдат хората с чувствителна кожа, тъй като честото ексфолиране може да причини раздразнение и повишена чувствителност. Масажирайте лицето за по-равен тен. Масажът на лицето стимулира кръвообращението на кожата, успокоява мускулатурата и отстранява нежно мъртвите клетки. След него тенът изглежда много по-равен и с розов цвят. Чрез нежно галещи движения от средата на лицето навън се пренасят запасите от вода на кожата. Най-вече сутрин тези движения спомагат изчезването на подпухналите очи и леките подутини по лицето. Не е задължително да отидете в салон, можете и сами да си изработите режим. Бавните кръгови движения действат успокояващо и ревитализиращо за кожата.

Преди масажа почистете добре кожата с пилинг-маска. Можете да масажирате с нея или с на-несения след това подхранващ продукт. Масажът започва от брадичката, като с обратната страна на дланта се гали съвсем леко от лявото към дясното ухо и после обратното. След това пръстите на двете ръце масажират едновременно от брадичката, през бузите до слепоочията, където с върховете им се масажира леко и с въртеливи движения. Средният пръст се поставя над устата, а безименният пръст отдолу. Двата се движат едновременно, за да предизвикат движение от единия ъгъл на устата до другия. Двата средни пръста галят нежно от външните ъгли на устата към ноздрите и оттам към върха на носа. От ноздрите пръстите с въртеливи движения масажират костта на бузите в посока към слепоочията. От носа, през веждите, към външния край на окото и оттам с леки движения обратно към носа. За финал, разменяйки двете си длани, масажирате челото. Препоръчва се да задържите ръцете върху очите си и да отпочинете.

 

Ето и нашата рецепта за това как да си направите домашен ексфолиант?

Смесете 1 с. л. оризови трици, каолин (бяла глина) и 2 с. л. розова вода. Разбъркайте добре, докато се получи каша, и нанесете върху лицето. Оставете да постои около 20 минути. След това започнете нежно да масажирате кожата. Оризовите трици могат да бъдат заменени и с пшенични. Хубаво е да подхраните кожата след пилингмаската с ампула витамин А или бадемово масло.

 

 ЗА ЗДРАВЕТО И КРАСОТАТА НА ЖЕНИТЕ:

НОНИ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *