Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Край на пломбите, край на машинките! Пломбират безболезнено зъбите

Разработен е метод за лечение на зъби, при който кариесите не се стържат с машинка, нито се запълват с амалгама, съобщи в. „Гардиън“

пломба Новата техника е дело на учени от лондонския „Кингс колидж“. При нея зъбът се запълва сам и няма болка,
нито се поставят инжекции. Наречена е „Усилена реминерализация чрез електрически импулси“ и ускорява естественото натрупване на калций и на фосфатни минерали в увредения зъб.

Първо в увредената зона на зъба се доставят съединенията, изграждащи емайла. После те се вкарат в кариеса чрез слаби електрически импулси.

Методът ще влезе в зъболекарската практика до 3 години. „Сегашното лечение на зъби далече не е пробив в емайла на зъба. Ако стигне дентина, е дълбок кариес (кариес профунда). Зъбът става чувствителен на топло и студено. Щом обхване живата част (пулпата), това е пулпит. Болката е внезапна и силна, на тласъци. Гангрена е, когато пулпата почне да гние. Образува ли се гноен джоб под корена на зъба, това вече е гранулом.

През януари във Великобритания бе създадена и компания, която да придвижи до пазара новия медицински апарат като търговско изделие. Той е първият продукт на новите технологии, създавани по проекта „Медсити“. Той е по идея на лондонския кмет Борис Джонсън за бързо внедряване на научни разработки в „златния триъгълник“ Лондон -Оксфорд – Кеймбридж, обяснява „Гардиън“.

„Прекрасно е, че това наистина иновативно лечение излезе толкова бързо от лабораторната фаза. То има голям потенциал да промени подхода към зъбния кариес. Пациентът ще усети разликата“, казва шефът на „Медсити“ Кит Малтус.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *