Брезата облекчава пристъпите на подагра

1 супена лъжица, нарязани зелени листа от бреза се заливат с 400 мл вряща вода и се оставят да киснат 5 часа. Половината от отварата се изпива сутрин на гладно, а късно след пладне се изпива другата половина. Лечението продължава 30 дни като се приготвя всеки ден горната доза, която е за един ден.

Вземат се 10 грама стръкове от вратига, 15 грама корени от жълта тинтява, 15 грама стръкове от ранилист, 15 грама стръкове от синя тинтява, 30 грама стръкове от бял равнец, 30 грама листа от бреза, 30 грама листа от ягода, 50 грама стръкове от камшик. 2 супени лъжици от билките се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да престоят 2 часа. След прецеждане се пие по една винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Смесват се 60 грама стръкове от дървесен бъз, 30 грама плод от мехунка, 60 грама корени от див кестен, 30 грама листа от бреза, 60 грама кори от плода на ореха, 20 грама кори от зърнастец, 60 грама кори от върба, 60 грама стръкове от хвощ. 2 супени лъжици от билките се варят в 500 мл вода 10 минути. Пие се по една винена чаша след храна, а външно се налага с прясно счукани листа на дървесен бъз или се правят бани с овесена слама, варена във вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *